4.1 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăInternaționalO țară apropiată de Rusia recunoaște independența Republicii Populare Donețk

O țară apropiată de Rusia recunoaște independența Republicii Populare Donețk

O țară apropiată de Rusia recunoaște independența Republicii Populare Donețk și se alătură unui grup restrâns de țări care a făcut acest lucru.

Coreea de Nord recunoaste independenta Republicii Populare Donetk, conform agentiei ruse TASS. Pushilin spune ca actiunea Coreei de Nord reprezinta „inca o victorie diplomatica” pentru separatistii pro-rusi.

Acesta a multumit autoritatilor nord-coreene pentru „marele suport oferit oamenilor din Donbass”. „Aceasta decizie politica va reprezenta baza pentru o dezvoltare a relatiilor economice viitoare” intre Donetk si Coreea de Nord, mai declara Pushilin, potrivit revista-presei.com.

Coreea de Nord, țară apropiată de Rusia, a recunoscut independența Republicii Donețk lansând un parteneriat bilateral

El spune ca parteneriatul bilateral va ajuta si comertul.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat pe 21 februarie 2022 declarația de independență a regiunilor Donețk și Luhansk. Câteva ore mai târziu, liderul de la Kremlin a ordonat ca trupele rusești să intre în cele două regiuni.

Vladimir Putin a semnat declarația de independență a regiunilor ucrainene Donețk și Luhansk la finalul unui discursul televizat în care a vorbit despre istoria Ucrainei și cum acest stat, ar fi fost „creat de Rusia”.

Coreea de Sud detectează rachete aparent lansate de Coreea de Nord

Armata sud-coreeană a declarat duminică că a detectat rachete care par a fi trase de Coreea de Nord, posibil de la lansatoare multiple de rachete (MLR).

Șeful Statului Major al Coreei de Sud a anunțat că rachetele au fost detectate după ora 18.00 și că armata a întărit supravegherea și nivelurile de alertă, fără a menționa vreun alt răspuns.

Coreea de Nord testează adesea rachete MLR în timpul exercițiilor militare, iar în ultimii ani a dezvoltat și versiuni mai mari ale acestor rachete. Rachetele sunt considerate esențiale pentru planurile Coreei de Nord de a lovi ținte din Coreea de Sud în cazul unui conflict.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România se confruntă cu o criză economică profundă: CNS Cartel ALFA condamnă măsurile de austeritate propuse de Guvern

București, 22 decembrie 2024Confederația Națională Sindicală (CNS) Cartel ALFA a transmis un semnal de alarmă privind proiectul de ordonanță de urgență (OUG) cunoscut sub...

Cum îmi amintesc anul 2024

Un bal mascat într-un castel gotic, unde fiecare invitat poartă o mască eclatantă, dar pașii îi trădează nesiguranța. Este anul în care România a...

Riflaje Decorative: Panourile care transformă radical aspectul casei 

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies...
Ultima oră
Pe aceeași temă