O navă de caritate, „Geo Barents”, condusă de organizația Medici Fără Frontiere (MSF), a salvat 164 de migranți în două zile, în două operațiuni separate în Marea Mediterană.
Geo Barents a luat la bord 74 de migranți dintr-o barcă de cauciuc supraaglomerată, în largul coastei Libiei duminică (4 decembrie). Alte 90 de persoane au fost salvate luni (5 decembrie).
Printre cei salvați, aproximativ 50 erau minori neînsoțiți și 14 femei, a spus organizația de caritate, potrivit Reuters.
Potrivit datelor Agenției ONU pentru Refugiați UNHCR, aproximativ 136.500 de migranți au ajuns în Europa prin traversarea Mării Mediterane în acest an, iar peste 1.800 au murit sau au dispărut.
Spania salvează 120 de migranți, pe mare, lângă Gran Canaria
Spania a realizat o nouă misiune de salvare pentru 120 de migranți, naufragiați pe mare, în oceanul Atlantic, lângă Gran Canaria.
O sută douăzeci de migranți salvați din Oceanul Atlantic au fost transportați miercuri cu o navă spaniolă a pazei de coastă în portul Arguineguin din Gran Canaria, relatează Reuters.
Migranții subsaharieni au fost localizați la bordul a două bărci de cauciuc, la 75 de mile sud-est de insula Gran Canaria, marți (25 ianuarie), seara, au declarat autoritățile locale.
Spania a intervenit pentru a salva 120 migranți, pe mare, lângă Gran Canaria, printre care erau și femei gravide
Crucea Roșie a spus că cinci femei însărcinate au fost transportate la spital conform protocoalelor de sănătate.
Potrivit datelor guvernului spaniol, 790 de migranți au călătorit periculos din Africa de Vest către arhipelagul Canare, până la data de 16 ianuarie a acestui an.
Peste 4.400 de migranți, între care cel puțin 205 copii, au murit în mare în 2021 încercând să ajungă în Spania, a anunțat luni o organizație neguvernamentală. ONG-ul Caminando Fronteras a spus că dublarea numărului de victime față de 2020 s-a datorat rutelor mai periculoase alese, bărcilor mai puțin trainice și ezitării unor nave de a salva migranți în larg. Potrivit datelor guvernamenale spaniole citate de Reuters, 39.000 de migranți au reușit să ajungă Spania pe mare sau pe uscat anul trecut, o cifră similară cu cea din 2020. Caminando Fronteras a spus că peste 90% din cei dispăruți sau decedați se aflau în cele 124 de ambarcațiuni naufragiate în încercarea de a ajunge în insulele Canare, din Oceanul Atlantic. Din 2020, arhipelagul spaniol din largul coastelor de nord-vest ale Africii a devenit ținta predilectă a migranților care încearcă să ajungă în Spania, un număr mult mai mic alegând ruta mediteraneeană, potrivit moldova.europalibera.org.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!