Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a mulţumit, într-un mesaj cu ocazia sărbătorilor de iarnă, militarilor aflaţi în misiuni externe şi familiilor lor „pentru înţelegere şi sprijin”, conform agerpres.ro.
„Perioada Sărbătorilor de iarnă este un prilej, pentru noi toţi, să facem o retrospectivă a anului care se încheie şi să privim cu speranţă la anul 2024. Sunt, cu gândul şi cu sufletul, alături de militarii noştri aflaţi în misiuni externe şi în teatre de operaţii, departe de casă. Ştim că sărbătorile sunt mai dificile atunci când nu eşti lângă cei dragi şi, de aceea, vă mulţumesc pentru efortul pe care îl depuneţi, iar familiilor dumneavoastră le mulţumesc pentru înţelegere şi sprijin”, a transmis ministrul Apărării.
El a precizat că un loc aparte în inima sa „este ocupat de veteranii de război, de veteranii din teatrele de operaţii şi de militarii în rezervă şi retragere ale căror sacrificii şi dragoste de ţară ne motivează pe noi toţi, în special în această zi de sărbătoare”.
De asemenea, ministrul Apărării a transmis mulţumiri speciale „militarilor şi civililor care îşi desfăşoară activitatea în ţară şi fără de care Armata României nu ar fi ceea ce este în prezent”.
Ministrul Angel Tîlvăr a amintit şi de situaţia de securitate din zona Mării Negre, precizând că România „în calitate de membru al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene, are garanţii de securitate fără precedent”.
„Situaţia de securitate din zona Mării Negre continuă să fie una dificilă, din cauza războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Este al doilea Crăciun pe care îl petrecem în aceste condiţii, iar România continuă să susţină, alături de NATO, de Uniunea Europeană şi de comunitatea internaţională, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Împreună suntem mai uniţi şi mai puternici, iar ţara noastră, în calitate de membru al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene, are garanţii de securitate fără precedent. Peste 5.000 de militari aliaţi sunt dislocaţi în prezent pe teritoriul naţional şi se instruiesc împreună cu militarii noştri. România este, astfel, mai bine protejată şi apărată terestru, aerian şi naval. Contribuţia aliaţilor la asigurarea eficienţei şi credibilităţii posturii colective de apărare pe flancul estic este esenţială şi contribuie la securitatea colectivă în regiunea Mării Negre”, a mai spus ministrul Apărării.
Oficialul a dat asigurări că în 2024 conducerea Ministerului Apărării are toată disponibilitatea „pentru ca România să aibă o Armată performantă, dotată cu echipamente de ultimă generaţie”, precizând că există, de asemenea, preocupare pentru „îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de viaţă ale personalului Armatei” şi pentru „creşterea atractivităţii carierei militare”.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!