3.8 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zileiMicrosoft Teams introduce o funcție inovatoare de interpretare în timp real

Microsoft Teams introduce o funcție inovatoare de interpretare în timp real

Microsoft Teams introduce o funcție inovatoare de interpretare în timp real, care va transforma modul în care oamenii comunică în întâlnirile online.

Această funcție le permite participanților să vorbească sau să asculte în limba dorită, utilizând o tehnologie avansată de traducere vocală bazată pe inteligență artificială (AI), potrivit The Verge.

Noua caracteristică, denumită „Interpreter in Teams”, este programată pentru o versiune preliminară la începutul anului 2025 și va include suport pentru până la nouă limbi, cu capacitatea de a simula vocea personală a utilizatorului în alte limbi.

CITEȘTE ȘI – Microsoft anunță un nou program de răscumpărare de acțiuni de 60 de miliarde de dolari

Inovații AI pentru experiențe îmbunătățite în Microsoft Teams

Această funcție face parte dintr-un set mai larg de actualizări bazate pe AI pentru Microsoft Teams. Printre îmbunătățiri se numără și transcrierea multilingvă a întâlnirilor, care va suporta până la 31 de limbi.

De asemenea, Microsoft Teams va include funcționalități avansate pentru a rezuma conținutul vizual partajat, precum prezentări PowerPoint sau pagini web, completând rezumatele tradiționale ale conversațiilor și chatului.

O altă funcție notabilă este utilizarea AI-ului Copilot pentru a oferi rezumate rapide ale fișierelor partajate în chat, eliminând necesitatea de a deschide documentele integral. Aceste îmbunătățiri vor economisi timp și vor crește eficiența în colaborare.

Microsoft își propune să îmbunătățească și calitatea apelurilor video prin funcția „Teams Super Resolution”, care utilizează cipuri NPU locale pentru a optimiza calitatea imaginii în condiții de conexiune slabă la internet. Această tehnologie va permite o experiență vizuală mai clară și mai detaliată.

Pentru dezvoltatorii de aplicații Windows, Microsoft pregătește lansarea unor API-uri similare pentru rezoluția imaginilor, alături de actualizări precum segmentarea imaginii, ștergerea obiectelor și descrierea acestora. Aceste funcții vor fi disponibile în ianuarie și vor contribui la dezvoltarea unor aplicații mai inteligente și mai versatile.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Liga Campionilor: Benfica Lisabona-FC Barcelona 4-5 într-un meci dramatic, decis pe final

FC Barcelona a reușit o victorie epică, 5-4 cu Benfica, la Lisabona, marți seara, în etapa a șaptea a Ligii Campionilor la fotbal. Benfica a...

Nicolae Constantinescu, medicul care a salvat numeroase vieți la Revoluția din decembrie 1989 și la Mineriada din 1990, a plecat la Domnul

„ Astăzi, 21 ianuarie 2025, domnul doctor Nicolae Constantinescu, președintele Fundației Culturale Memoria și directorul Memoria – revista gândirii arestate, a plecat la Domnul”,...

Percheziții DNA la primăria Sinaia și la domiciliul primarului Vlad Oprea

Ancheta se concentrează pe suspiciuni de luare de mită, abuz în serviciu și trafic de influență Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, miercuri, percheziții...
Ultima oră
Pe aceeași temă