3.7 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis: „Dronele nu atacă România, dar, cum cad în România, aceasta...

Klaus Iohannis: „Dronele nu atacă România, dar, cum cad în România, aceasta este o problemă reală ”

Preşedinte României, Klaus Iohannis, a afirmat că dronele ruse nu atacă România, dar faptul că resturi ale acestora cad pe teritoriul ţării noastre creează o „problemă reală” şi o situaţie „inacceptabilă”.

Şeful statului a participat la evenimentul World Leaders Forum cu tema „Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei şi impactul acestuia asupra securităţii la Marea Neagră”, la Universitatea Columbia din New York şi a răspuns întrebărilor studenţilor.

El a amintit că au existat trei situaţii când au fost descoperite resturi de drone în ţara noastră. „Din fericire până în prezent nu a fost rănit nimeni, dar nu însemnă că aceste incidente nu contează”, a arătat Iohannis.

Preşedintele a explicat că forţele ruse atacă micile porturi de pe malul ucrainean. „Explicaţia mea e că Rusia vrea să lovească în tranzitul cerealelor ucrainene”, a punctat şeful statului.

Klaus Iohannis a calificat atacurile Rusiei drept crime de război. „Este inacceptabil. Totuşi, aceste atacuri sunt crime de război, pentru că nu atacă ţinte militare, ci ţinte civile, infrastructură civilă, oameni care lucrează în acele porturi. A fost inacceptabil în sine, de la început, dar această propagare este complet inacceptabilă”, a susţinut preşedintele Iohannis.

El a menţionat măsurile luate în România în acest context. „Am discutat cu aliaţii, ne-am consolidat apărarea antiaeriană în zonă, pentru a ne proteja cetăţenii, dar, în continuare situaţia rămâne inacceptabilă, în ciuda faptului că intenţia Rusiei nu este să atace România. Aceste drone nu atacă România, dar, cum cad în România, aceasta este o problemă reală care trebuie să fie rezolvată”, a spus Klaus Iohannis.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale: BEC publică date la anumite intervale

Conform deciziei BEC, informații despre prezența votului vor fi prezentate public astfel: Ora 9:30 – pentru situația de la ora 9:00; Ora 15:30 – pentru situația...

Prezenţa la vot la ora 15.30, la nivel naţional este 34,33%. În 2019, era 29,21%

Aproape 500.000 de români au votat până la ora 15.00 la secţiile de vot din străinătate, mai mulţi decât în 2019, când au fost...

Unde votezi? Reguli generale pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile prezidențiale

Regulile generale prevăd că fiecare alegător votează la secția arondată domiciliului sau reședinței Pentru a afla secția la care sunt înregistrați, cetățenii pot utiliza aplicația...
Ultima oră
Pe aceeași temă