5.6 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSocialJustițieDNA face percheziții la Primăria Otopeni

DNA face percheziții la Primăria Otopeni

Procurorii DNA au făcut percheziții la Primăria Otopeni, în ziua de marți, 13 septembrie 2022, într-un dosar privind derularea unor contracte de execuție de lucrări.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2017, în legătură cu derularea unor contracte de execuție lucrări. În cursul zilei de 13 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la o instituție publică situată în județul Ilfov”, a anunțat, printr-un comunicat de presă, Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Potrivit unor surse neoficiale, în dosarul de la DNA sunt cercetate o serie de plăți care au fost efectuate de Primărie, pentru lucrări de alimentare cu apă şi de canalizare. În realitate, aceste lucrări n-au fost executate, susțin surse din cadrul anchetei. Prejudiciul estimat în acest dosar este de circa 35 de milioane de lei.

Deocamdată nu se cunosc numele suspecților din acest dosar al DNA. „Din 1996, Otopeni se află sub conducerea lui Constantin Silviu Gheorghe (PNL). Chiar dacă există voci ce laudă munca depusă de acesta, adevărata față a orașului este cu totul alta decât cea prezentată în spațiul virtual”, semnalează un blog intitulat „Adevăratul Otopeni”.

Locuitorii au trimis o petiție către Primăria Otopeni

Anul trecut se publica chiar o petiție online intitulată „Vrem canalizare functionala in Otopeni!”

„Scopul acestei petitii este de a cere autoritatilor locale transparenta si termene clare de rezolvare a acestei probleme extrem de presante. Nu suntem nici impotriva, nici pentru autoritati. Dorim o colaborare intre toate partile implicate, colaborare care sa duca la o rezolvare cat mai rapida a problemei. Cerem autoritatilor sa ne prezinte ce actiuni s-au intreprins pana acum si ce planuri exista pentru viitor. Vrem ca fiecare locuitor al acestui oras sa stie la ce data va avea serviciu de canalizare functional. Suntem in anul 2021 si credem ca rezolvarea acestei probleme trebuie sa devina prioritara!”, afirmau autorii petiției. În câteva zile, ea a strâns peste 500 de semnături.

Problema canalizării din orașul Otopeni era cunoscută însă cu mult timp înainte. Chestiunea era semnalată, de exemplu, de postul de televiziune ProTv, în anul 2019.

„Otopeniul are multe străzi fără canalizare. Asfaltate, aparent moderne, cu proprietăți cochete. La Otopeni e în trend să ridici bloc cu fosă septică, pentru clientela cu pretenții. La care viitorii cumpărători trebuie să se obișnuiască și cu finisajele de lux și cu vidanja. Pe unde nu sunt utilități, localnicilor li se spune de ani de zile că stația de epurare a orașului are capacitatea depășită”, afirmau jurnaliștii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă