5.7 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoRestructurarea TAROM începe cu noi angajări

Restructurarea TAROM începe cu noi angajări

Teoretic, TAROM se află în plin proces de restructurare, ceea ce ar presupune reduceri semnificative de personal, dar, în realitate, conducerea companiei aeriene de stat a ales să ocupe 180 de posturi prin procedură internă, fără concursuri publice.

Potrivit informațiilor obținute de “România liberă” de la surse din cadrul TAROM, conducerea companiei naționale de stat a ales să ocupe 180 de posturi (serviciu operațional, cargo, zbor intern etc.) prin procedură internă, adică fără anunț public de concurs.

Practic, în plin proces de restructurare, angajații care au părăsit compania aeriană se pot reangaja.

Prin procedură de recrutare externă TAROM vrea să ocupe doar două posturi: unul de instalator și unul de electrician.

Pentru aceste posturi au fost publicate anunțuri de angajare pe site-ul companiei aeriene.

Familia TAROM se reîntregește

Pentru posturile mult mai bine plătite din cadrul companiei de stat, conducerea TAROM a optat pentru procedură internă de recrutare, eliminând astfel o posibilă concurență din exterior pentru angajații care au fost disponibilizați în urmă cu doar câteva luni, în programul de restructurare.

L-am contactat telefonic pe directorul general TAROM, Cătălin Radu Prunariu, însă acesta a evitat să comenteze în acest moment subiectul prezentat mai sus.

Pe cursele TAROM se mai servește doar apă

Directorul general TAROM nu a infirmat informația potrivit căreia compania aeriană de stat va angaja 180 de persoane prin procedură internă de recrutare, fără concurs public.

Cătălin Radu Prunariu ne-a spus că ne va transmite răspunsurile la întrebările noastre prin intermediul biroului de presă al TAROM, dar nu ne-a precizat un termen la care va fi realizat acest lucru.

În prezent, TAROM are 1.285 de posturi ocupate.

Anul precedent, transportatorul aerian de stat avea circa 1.890 de angajați.

TAROM se confruntă de ani buni cu grave probleme financiare, fiind de multe ori în situația de a nu avea suficienți bani pentru plata salariilor.

Ieri, compania aeriană a anunțat, pe Facebook, că pe cursele sale serviciul de catering va fi redus la o sticlă cu apă minerală, invocând pentru această măsură contextul epidemiologic.

Ținând cont de actuala situație pandemică generată de valul 4 al COVID-19, vă informăm că #TAROM va modifica serviciul de catering la bordul aeronavelor sale, prin limitarea acestuia la oferirea de apă minerală plată/acidulată, pe cursele externe și interne regulate, începând cu data de 1 noiembrie 2021. Pasagerii business vor beneficia, în continuare, de acces la Business Launge, pe toate aeroporturile pe care operăm. Menționăm faptul că aceste măsuri au fost luate pentru siguranța pasagerilor și a echipajului de cabină”, se precizează în anunțul TAROM.

În luna iulie a anului în curs, TAROM anunța concedierea a 241 de angajați, ca parte din procesul de restructurare a companiei.

„Astfel, este necesară iniţierea măsurii privind concedierea colectivă, cu respectarea procedurilor legale, în perioada imediat următoare fiind planificate consultări cu partenerii sociali. Angajaţii vizaţi de concedierea colectivă vor fi departajaţi pe baza unor criterii transparente, echitabile, comunicate tuturor celor implicaţi, evaluările
acestora fiind organizate cu furnizori externi. În egală măsură, TAROM va derula toate demersurile prevăzute de reglementările în vigoare pentru a minimiza impactul programului de concediere colectivă, urmând a fi demarat un nou program de plecări voluntare. De asemenea, pentru ocuparea posturilor vacante disponibile vor avea loc concursuri interne, care vor fi anunţate tuturor celor interesaţi, conform procedurilor aplicabile”, se menţiona într-un comunicat al TAROM.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Turiștii străini au cheltuit, în medie, aproape 3.000 de lei/persoană în România, în primele nouă luni ale anului

Avionul a fost principalul mijloc de transport utilizat de turiști, urmat de autoturisme proprii, autocare și autobuze Turiștii nerezidenți cazați în structura de cazare turistică...

Comete întunecate, descoperite de astronomi. Ce sunt acestea

Astronomii au descoperit două populații distincte de comete întunecate, o nouă clasă de corpuri cerești care pot ajuta la înțelegerea modului în care elementele...

Pivotul Asma Elghaoui a primit cetățenie română: „Nu mi-aș fi imaginat”

Echipa feminină de handbal SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat că pivotul Asma Elghaoui a obținut cetățenia română, devenind astfel oficial jucătoare a naționalei României....
Ultima oră
Pe aceeași temă