Pe portalul Bursei de Valori București (BVB) a fost postat, recent, la Secțiunea Eveniment de raportat, anunțul potrivit căruia Aurora-Speranța Munteanu a fost aleasă președintele Consiliului de Administrație al Romaero S.A..
Totodată, CA constată încetarea mandatului de director general al lui Radu-Daniel Popescu, din data de 26 iulie, și decide acordarea unui mandat de director general lui Silviu Ionuț Grecu, pentru o perioadă de patru luni.
Începutul mandatului
Mandatul începe pe 27 iulie și poate înceta oricând înainte de îndeplinirea termenului în cazul numirii unui director general în condițiile privind guvernanța corporativă.
Anunțul este semnat chiar de Aurora-Speranța Munteanu, în calitate de președinte al CA Romaero.
De asemenea, Silviu Ionuț Grecu a fost ales director general al Romaero, pentru o perioadă de trei ani.
După ce a “îngropat” Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra S.A., ca reprezentant al lichidatorului judiciar KPMG Restructuring SPRL, Speranța Munteanu este răsplătită cu o funcție de conducere în una dintre companiile strategice ale statului român.
În anul 2018, „România liberă“ a dezvăluit cum Speranța Munteanu, partener KPMG Advisory și Restructuring România, implicată în falimentul celei mai mari societăți de asigurare din România, Astra Asigurări, a încasat ilegal 54.000 de euro de la o societate aflată în insolvență și „lichidată“ de bunul ei prieten – Remus Borza.
Falimentul Astra, bogăția Speranței Munteanu
Deşi Speranţa Munteanu a fost demisă încă din 16.11.2011 din funcţia de administrator special la World Trade Center București, prin anularea procesului-verbal de numire, aceasta a încasat lunar 6.750 de euro în continuare, până în august 2012.
Aşadar, Speranţa Munteanu beneficiase de plăţi ce nu aveau avizul Comitetului Creditorilor.
În opt luni, în perioada noiembrie 2011–august 2012, Speranța Munteanu a primit, contrar deciziei instanţei, 54.000 de euro.
Probabil pentru a evita demararea unor anchete penale, noul lichidator de la World Trade Center SA s-a prezentat în faţa creditorilor la data de 31.03.2015 şi le-a cerut votul pentru a ratifica plăţile efectuate către contul Speranţei Munteanu.
Pentru a nu lungi şi mai mult insolvenţa World Trade Center Bucureşti SA, majoritatea creditorilor au avizat atunci favorabil ratificarea plăţilor.
Borza şi buna sa prietenă, Speranţa Munteanu, au răsuflat, probabil, uşuraţi.
Numele Speranței Munteanu este legat și de operațiuni cel puțin suspecte realizate și la producătorul de energie termică pentru Capitală, Electrocentrale București (ELCEN).
Tot în 2018, „România liberă“ arăta că, după aproximativ un an de administrare a ELCEN, de la o retribuţie stabilită de judecător la 2.000 de lei pe lună, KPMG, condus de Speranţa Munteanu, a ajuns să ceară 50.000 de euro.
La această sumă s-au adăugat onorarii de succes, deşi nu a fost în stare, într-un an, să întocmească un plan de reorganizare.
Chiar dacă în Comitetul Creditorilor, ca urmare a demersurilor ANAF, s-a exprimat un vot majoritar pentru înlocuirea KPMG de la administrarea ELCEN, situaţia a fost blocată de contestaţii.
KPMG Restructuring avea pretenţia, iniţial, la un onorariu de succes ce ar fi putut însemna 38 milioane de euro.
Numeroase achiziţii şi contracte oferite de KPMG au fost criticate de companiile creditoare.
În cele din urmă, ELCEN a reușit să scape de lichidatorul KPMG.