3.3 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024
AcasăInternaționalMinistrul german de externe: „Trebuie să luptăm cu antisemitismul”

Ministrul german de externe: „Trebuie să luptăm cu antisemitismul”

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a vizitat joi (10 februarie) la Ierusalim memorialul Holocaustului din Israel, Yad Vashem, unde a ținut un discurs despre lupta cu antisemitismul. Acesta este dedicat dedicat celor șase milioane de evrei uciși de naziști în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

Baerbock a depus o coroană de flori în timpul unei ceremonii la Sala Comemorarii. Ministrul german de externe, într-o vizită de două zile în regiune, se va întâlni și cu omologul său israelian Yair Lapid la Tel Aviv.

Ministrul german de externe a ținut un discurs despre lupta cu antisemitismul

La prima ei călătorie în Orientul Mijlociu în calitate de ministru de externe german, Baerbock a spus că este „responsabilitatea noastră să ne ridicăm vocile împotriva antisemitismului”. Ea a cerut, de asemenea, israelienilor și palestinienilor să reia discuțiile de pace.

Vorbind la locul memorial pentru cei 6 milioane de evrei uciși de Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Baerbock a spus că este „obligația necondiționată” a tinerei generații de a menține vie amintirea Holocaustului, mai ales că „sunt din ce în ce mai puțini contemporani. martori printre noi.”

„Este responsabilitatea noastră să ne ridicăm vocile împotriva antisemitismului, împotriva urii și instigării, împotriva excluderii și a violenței, astfel încât aceste crime împotriva umanității să nu se repete, astfel încât copiii acestui pământ să aibă cu toții un viitor”, a spus ea.

Baerbock va călători ulterior în Cisiordania, unde va purta discuții cu președintele palestinian Mahmoud Abbas și cu ministrul de externe Riyad Al-Maliki.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă