4.3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina n-a cerut avioanele Republicii Moldova, care nici măcar nu pot fi...

Ucraina n-a cerut avioanele Republicii Moldova, care nici măcar nu pot fi folosite

Ucraina n-a cerut avioanele Republicii Moldova, care nici măcar nu pot fi folosite, a declarat Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău.

Este vorba de ultimele șase avioane de luptă MiG 29 pe care le deține Republica Moldova. Acestea sunt avioane pe care Republica Moldova le-a moștenit din perioada sovietică.

Ucraina a acuzat Republica Moldova că nu-i acordă sprijin militar împotriva Rusiei. Una dintre solicitările Ucrainei ar fi să primească avioane de luptă din alte țări. Militarii ucraineni nu ar ști să folosească imediat armament produs în Occident dar știu să folosească armament de origine sovietică, pentru că însăși Ucraina deține asemenea echipament.

Republica Moldova respinge acuzațiile primite din partea Ucrainei. Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, a declarat că nu știe ca Ucraina să fi solicitat oficial Republicii Moldova să-i ofere avioane MiG 29. Pe de altă parte, Igor Grosu susține că avioanele MiG 29 ale Republicii Moldova nu mai pot zbura.

„Ele nu s-au ridicat de la sol de zeci de ani, haideți s-o spunem așa cum este. Sunt într-o stare în care nu pot fi exploatate”, a declarat Igor Grosu la Radio Chișinău. „Aceste echipamente militare, dacă erau bune, probabil le foloseau și militarii noștri”, a argumentat oficialul Republicii Moldova.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Doar 35% dintre americani au încredere în sistemul judiciar al SUA

Noul sondaj Gallup confirmă că americanii înțeleg pe deplin că instanțele antidemocratice au atins în mod inexplicabil această supremație Lipsa de încredere a americanilor în...

Consultări la Cotroceni: Klaus Iohannis discută cu loderii partidelor pentru formarea noului Guvern

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat partidele parlamentare duminică, la Palatul Cotroceni, pentru consultări privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. Partidele PSD, PNL, UDMR...

Franța adaugă la rețea, primul reactor nuclear din ultimii 25 de ani

Reactorul sub presiune Flamanville 3 este cel mai mare din Franța, cu 1,6 gigawați și unul dintre cele mai mari din lume Franța a conectat...
Ultima oră
Pe aceeași temă