15.3 C
București
joi, 7 noiembrie 2024
AcasăSocialAdministratieInstitutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale.

INA organizează programe de formare pentru numirea în funcțiile de prefect și subprefect precum și programe de formare pentru ocuparea unei funcții de înalt funcționar public.

Ceremonia de lansare a programelor din anul 2024 s-a desfășurat la data de 25 martie la Palatul Victoria, în prezența premierului Marcel Ciolacu.

Oferta pentru anul 2024 este „deschisă tuturor angajaților din sistemul public, dar și altor persoane interesate”. În această ofertă „au fost incluse cursuri și module inovatoare, care tratează tematici actuale complexe, precum utilizarea inteligenței artificiale sau maximizarea eficienței rețelelor sociale în comunicare și combaterea dezinformării, fiind menținute și cele care, în anii precedenți, au primit cele mai bune recenzii din partea absolvenților”, precizează un comunicat transmis de INA.

”INA își reafirmă astăzi angajamentul pentru modernizare și eficientizare în administrație, prin profesionalizarea resurselor umane, și continuă să pledeze pentru conștientizarea rolului formării profesionale în creșterea calității serviciilor publice. Fără formare continuă este dificil, dacă nu imposibil, să ne adaptăm – ca sistem administrativ – standardelor de calitate impuse de societate și de cetățeni”, a declarat Ioana-Roxana Melenciuc-Ioan, președinta INA.

 „INA este principalul reper în administrația publică atunci când vorbim despre formare și perfecționare a resurselor umane. Majoritatea celor prezenți astăzi au urmat cel puțin un curs la INA și vreau să îi și felicit cu această ocazie pe absolvenții din sală. De altfel, majoritatea celor care lucrează sau doresc să lucreze în administrația publică trec – sau ar trebui să treacă – pe la cursurile Institutului. Îi încurajez acum să consulte noua ofertă”, a transmis Mihai – Alexandru Ghigiu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Kamala Harris, după înfrângere: Nu este momentul să ne ridicăm mâinile, este timpul să ne suflecăm mânecile

Harris a spus că l-a sunat pe Trump pentru a-l felicita și a promis că îl va ajuta să facă o tranziție pașnică a...

Guvernul de coaliție al Germaniei cade după demiterea ministrului de finanțe

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declanșat o criză politică majoră prin demiterea ministrului de finanțe Christian Lindner, lider al partidului pro-business FDP, rupând astfel...

Nissan renunță la 9.000 de angajați la nivel global și își ajustează producția din cauza cererii scăzute

Nissan Motors a lansat un amplu plan de restructurare, care va include reducerea cu 9.000 a numărului de angajați la nivel mondial, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă