2.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăGuvernul încearcă să oprească scumpirea energiei

Guvernul încearcă să oprească scumpirea energiei

Guvernul încearcă să oprească scumpirea energiei, o nouă ședință pe acest subiect fiind convocată luni seară.

Ședința a fost anunțată, luni, de Biroul de presă al Guvernului. Premierul Nicolae Ciucă a convocat la Palatul Victoria mai mulți membri ai Executivului. Aceștia sunt miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, Muncii, Marius Budăi,  Economiei, Florin Spătaru, Antreprenoriatului, Constantin Cadariu și Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Ședința are loc după ce atât cetățenii cât și o serie de instituții publice au reclamat creșterea facturilor. Este vorba de facturile la energie electrică și la gaze naturale. La aceste produse s-au consemnat și foarte multe erori, pentru care au fost găsite vinovate firmele care au emis facturile. De asemenea, în România s-a consemnat creșterea prețurilor la benzină și motorină.

Scumpirea energiei a dus la o moțiune împotriva ministrului Virgil Popescu

Ministrul Virgil Popescu a fost chiar ținta unei moțiuni simple pe tema prețului energiei. Moțiunea a fost introdusă de USR și a fost respinsă la vot în Parlament, la data de 9 februarie.

Anterior, la dezbaterea moțiunii s-a consemnat și un scandal între ministrul Virgil Popescu și deputatul George Simion. Copreședintele AUR l-a acuzat în Parlament pe ministrul Energiei că este „hoț”. În replică, Popescu i-a spus lui Simion că este „prost”.

Pe plan mondial, un baril de petrol costă acum 93 de dolari. Prețul barilului pare a se stabiliza, în contextul eforturilor de detensionare a relațiilor dintre SUA și Rusia. Totuși, există estimări care indică un preț de 120 de dolari pe baril, în iunie 2022.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Primul tren electric nou al României, anulat la doar o zi după debutul în circulație

Incidentul ridică semne de întrebare privind fiabilitatea și întreținerea trenurilor noi Primul tren electric din România în ultimii 35 de ani, Alstom Coradia Stream, a...

Germania, pregătită să devină centru logistic NATO pentru frontul de est: zeci de mii de militari și măsuri de apărare

Conform documentului „Operationsplan Deutschland”, de 1.000 de pagini, Germania ar urma să joace un rol esențial în strategia NATO, găzduind până la 800.000 de...

Creștere semnificativă a înmatriculărilor auto noi în România și UE: Țara noastră avansează pe piața de hibride

În primele zece luni ale anului 2024, România a înregistrat o creștere de 5,4% a înmatriculărilor de autoturisme noi față de aceeași perioadă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă