15.3 C
București
vineri, 8 noiembrie 2024
AcasăSocialEvenimentGuvernul a aprobat Strategia Anticorupție

Guvernul a aprobat Strategia Anticorupție

Guvernul a aprobat Strategia Anticorupție elaborată de Ministerul Justiției.

„Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 17 decembrie 2021, la propunerea Ministerului Justiției, Strategia Națională Anticorupție (SNA), marcând astfel îndeplinirea unuia dintre obiectivele din domeniul Justiției în PNRR și având, de asemenea, o mare relevanță din perspectiva MCV„, anunță un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției.

Noua Strategie Națională a fost elaborată pe parcursul anului 2021. Mai mulți miniștri au avut contribuții, dar forma finală a obținut-o Cătălin Predoiu. El a redevenit ministru al Justiției foarte recent, în noiembrie 2021.

„Foarte important pe agenda de astăzi este Strategia Națională Anticorupție, strategie care vizează perioada de timp 2021-2025. România are nevoie de un set solid de măsuri pentru prevenirea corupției, consolidarea climatului de integritate, creșterea transparenței instituțiilor publice și creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile statului. Răspundem astfel nevoilor reale ale societății românești și, totodată, atingem una dintre țintele importante asumate de România prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență, în domeniul Justiției”, a declarat, vineri, premierul Ciucă, înaintea ședinței de Guvern.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a făcut o declarație după ședința Executivului.

„Este un răspuns ferm pe care Guvernul României îl dă în combaterea corupţiei. Este un mesaj politic şi un angajament politic de a combate acest fenomen, este un mesaj politic de a susţine toate instituţiile care se confruntă cu corupţia şi care combat corupţia în temeiul legii”, subliniază ministrul Predoiu.  

Strategia Anticorupție indică obligații pentru instituțiile de stat

Strategia elaborată de Ministerul Justiției aduce obligații pentru toate autoritățile și instituțiile publice.

Până la finalul lunii martie 2022, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, inclusiv cele subordonate, trebuie să îndeplinească proceduri privind asumarea unei agende de integritate organizaţională. Până la finalul lunii iunie 2022, aceste instituții trebuie să transmită Ministerului Justiţiei planurile lor de integritate. Aceste planuri se aprobă de șefii fiecărei instituții publice.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PSG intră în cursa pentru Viktor Gyokeres, starul lui Sporting Lisabona!

Viktor Gyokeres, atacantul suedez care strălucește la Sporting Lisabona, a atras atenția unor giganți europeni, iar cel mai recent club interesat de semnătura sa...

Parlamentul European blochează propunerea Ungariei pentru funcția de comisar european

Parlamentul European a refuzat să aprobe numirea lui Oliver Varhelyi, candidatul propus de Ungaria pentru funcția de comisar european pentru sănătate publică și bunăstarea...

Eroare neașteptată! Germania a convocat din greșeală un fotbalist leton pentru meciurile din Liga Națiunilor

Naționala Germaniei a fost nevoită să excludă un jucător din lotul său pentru meciurile cu Bosnia-Herțegovina și Ungaria, după ce a constatat că Dario...
Ultima oră
Pe aceeași temă