6 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiGoogle a început să permită accesul la chatbot-ul Bard

Google a început să permită accesul la chatbot-ul Bard

Google a început să permită accesul la chatbot-ul său Bard, căutând utilizatori și feedback pentru a câștiga teren în fața Microsoft, într-o cursă nebună în ceea ce privește tehnologia inteligenței artificiale.

Începând din SUA și Marea Britanie, consumatorii se pot înscrie pe o listă de așteptare pentru a avea acces în limba engleză la Bard, un program deschis anterior doar pentru testeri aprobați. Google descrie Bard ca fiind un experiment care permite colaborarea cu inteligența artificială generativă, o tehnologie care se bazează pe datele din trecut pentru a crea mai degrabă decât pentru a identifica conținutul, notează Reuters.

Lansarea a ChatGPT, un chatbot al OpenAI, un startup susținut de Microsoft, a provocat un „sprint” în sectorul tehnologic pentru a pune inteligența artificială în mâinile mai multor utilizatori. Speranța este de a remodela modul în care oamenii lucrează.

Chiar săptămâna trecută, Google și Microsoft au făcut o avalanșă de anunțuri privind IA, la două zile distanță. Companiile introduc tehnologia de redactare a proiectelor în procesoarele lor de text și în alte programe de colaborare, precum și instrumente de marketing aferente pentru ca dezvoltatorii web să își creeze propriile aplicații bazate pe AI.

Întrebat dacă dinamica competitivă se afla în spatele lansării Bard, Jack Krawczyk, director în cadrul companiei, a declarat că Google se axează pe utilizatori. Testerii interni şi externi s-au orientat spre Bard pentru că le-a „crescut productivitatea, le-a accelerat ideile, alimentându-le cu adevărat curiozitatea”, a spus el.

Într-o demonstraţie a site-ului bard.google.com către Reuters, Krawczyk a arătat cum programul produce blocuri de text instantaneu, diferit de modul în care ChatGPT scrie răspunsurile cuvânt cu cuvânt.

Bard a inclus şi o caracteristică care arată trei versiuni diferite sau „schiţe” ale oricărui răspuns dat, între care utilizatorii ar putea comuta şi a prezentat butonul „Google it”, în cazul în care un utilizator doreşte să primească şi rezultate de pe internet cu privire la întrebarea sa.

Cu toate acestea, acurateţea este încă o preocupare. „Bard nu o va face întotdeauna bine”, a avertizat un anunţ pop-up Google în timpul demonstraţiei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România poate contesta doar la TAS decizia UEFA privind meciul cu Kosovo

UEFA a decis ca România să câștige cu 3-0 la „masa verde” partida cu Kosovo, dar sancțiunile impuse Federației Române de Fotbal includ amenzi...

Rusia ar planifica divizarea Ucrainei în trei regiuni

Surse din serviciile de informații ucrainene susțin că Rusia ar avea un plan pentru divizarea Ucrainei în trei regiuni distincte, însă informația nu a...

Țara din Europa care propune șapte ore suplimentare de muncă pe an fără plată

Guvernul francez, confruntat cu presiuni bugetare semnificative, a propus o măsură controversată care ar impune cetățenilor să lucreze șapte ore suplimentare pe an fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă