Germania vrea să simplifice și să accelereze procedurile privind deportarea migranților, a anunțat, miercuri, Ministerul de Interne prin intermediul unei declarații publice. Ministerul german a întocmit un proiect care ar putea fi aprobat în curând, potrivit jurnalul.ro.
Germania vrea să simplifice și să accelereze deportarea migranților, în special a celor cu antecedente penale, prin reducerea perioadelor de notificare și facilitarea căutărilor de către autorități.
„Oricine nu are dreptul de a rămâne în Germania trebuie să părăsească țara noastră”, a spus ministrul de Interne, Nancy Faeser.
Politicienii din Germania au început să caute modalități de a limita migrația ilegală pentru a câștiga voturi la alegerile de anul viitor și pentru a lupta cu valul de migranți. În primele șapte luni ale acestui an s-a înregistrat o creștere de 78% a numărului de cereri de azil.
Conform proiectului de lege, persoanele aflate în închisoare nu vor mai fi anunțate cu privire la expulzarea lor, iar durata de detenție pentru cei care așteaptă expluzarea va fi extinsă de la 10 la 28 de zile. De asemenea, expulzarea persoanelor care au fost condamnate la cel puțin un an de închisoare va deveni mult mai ușoară. În plus, vor fi ușurate procedurile privind perchezițiile.
Proiectul de lege privind migrația urmează să fie adoptat în scurt timp de către cabinetul german.
Comisia Europeană amenință cu infringementul țările care nu vor să primească refugați
Comisia Europeană a avertizat că va lansa proceduri de infringement împotriva țărilor care refuză să primească refugiați care se află acum în Italia și în Grecia.
Este clar că țările-gazdă nu pot face față numărului uriaș de oameni care cer azil, mulți dintre ei reprezentând un pericol pentru securitatea națională. Și atunci, se caută să se împartă „frățește” necazurile.
Campusuri cu mii de „incerți” prinși în cote
Politica Germaniei de a primi migranții și refugiații cât de mulți a divizat Europa. Unele țări aflate pe ruta de tranzit a migranților spre Germania au ales să stopeze valul migrator, altele l-au lăsat să treacă fără o înregistrare verificată a persoanelor. Se știe, țara care îi înregistrează pe migranți trebuie să îi și păstreze. Așa că, nefiind în politica țărilor respective opțiunea de a primi migranți, i-au lăsat, tacit, să treacă, după o înregistrare formală.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!