3.7 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaGermania va ajuta Ucraina să facă reformele necesare pentru aderarea la UE

Germania va ajuta Ucraina să facă reformele necesare pentru aderarea la UE

Germania va oferi asistenţă Administraţiei din Ucraina pentru aplicarea reformelor în domeniul statului de drept şi în combaterea corupţiei, pe parcursul pentru aderarea la UE, a declarat marți Annalena Baerbock, ministrul german de externe, conform CNN.

„Ucrainenii consideră că viitorul lor este în Uniunea Europeană. De aceea, aș vrea să vorbesc și despre progresele înregistrate în procesul de aderare”, a declarat Annalena Berbock în cursul vizitei în Ucraina.

„Guvernul german vrea să formuleze oferte concrete Ucrainei pentru a înregistra progrese în consolidarea statului de drept, pentru a avea instituții independente și a combate corupția, precum și în sensul alinierii la standardele UE”, a subliniat Annalena Berbock, potrivit orange.ro.

Germania va ajuta Ucraina pentru aderarea la UE, fiind prima vizită a unui oficial german în estul Ucrainei

Ministrul german de Externe a ajuns marți dimineață la Kiev. După întâlniri cu oficiali ucraineni, Annalena Baerbock și ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, s-au deplasat în cursul după-amiezii în orașul Harkov, situat în estul Ucrainei.

Această este prima vizită efectuată de un membru al Guvernului german în estul Ucrainei de la începerea invaziei militare ruse, în februarie 2022, notează postul de televiziune RTL.

Președintele parlamentului rus ar putea confisca proprietățile germane

Președintele parlamentului rus a ameninţat joi că va confisca proprietățile germane dacă Berlinul face uz de activele Rusiei pentru reconstrucţie în Ucraina, informează DPA.

„În momentul în care se va lua această decizie, vom avea dreptul la acţiuni similare legate de proprietatea Germaniei şi a altor state”, a scris Viaceslav Volodin (preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului n.r.) pe canalul său de Telegram.

Companiile germane au făcut investiţii directe mari în Rusia în trecut.

Volodin a acuzat Germania şi Franţa pentru declanşarea războiului, acuzându-i pe liderii german şi francez de la acea vreme, Angela Merkel şi Francois Hollande, că au semnat Acordul de la Minsk din 2015 pentru a înşela Rusia şi comunitatea internaţională.

Acordul, cunoscut sub numele de Minsk II, prevedea încetarea focului, retragerea armelor grele şi reforme ale constituţiei ucrainene, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Alegerile prezidențiale 2024: Peste 45.000 de angajați MAI, mobilizați pentru primul tur de scrutin

Cătălin Predoiu a cerut sancționarea fermă a oricărei încercări de cumpărare de voturi sau mită electorală Duminică, la primul tur al alegerilor prezidențiale, peste 45.000...

UPDATE: S-a depășit pragul de 2,5 milioane de voturi la ora 11.30

În Diaspora, duminică este a treia zi de votare. Procesul electoral în afara granițelor a început de vineri La ora 11.30, votaseră 2.533.573 de alegători,...

Nicolae Ciucă: Am votat pentru acel candidat care poate să reprezinte valori ale democrației românești

Președintele PNL, Nicolae Ciucă  a votat în comuna Balotești, la alegerile prezidențiale Nicolae Ciucă a ajuns la ora 8 la o secție de votare din...
Ultima oră
Pe aceeași temă