5.2 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSocialFocar de pestă porcină africană în Satu Mare. Peste 10.000 de animale...

Focar de pestă porcină africană în Satu Mare. Peste 10.000 de animale urmează să fie ucise

Peste 10.000 de porci dintr-o fermă din judeţul Satu Mare vor fi ucişi după ce s-a depistat un focar de pestă porcină africană.

Prefectul județului, Radu Roca, în calitate de preşedinte al Centrului local de combatere a bolilor Satu Mare a convocat de urgenţă, şedinţa Unităţii locale de decizie (ULD), în cadrul căreia directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, Nicolae Dumuţa, a informat membrii despre apariţia unui focar de pestă porcină africană la o fermă de pe raza comunei Moftin.

„S-a adoptat Decizia Nr. 7 din 22.05.2023 privind aprobarea Planului de măsuri pentru focarele de pestă porcină africana din localitatea Moftin şi zonele considerate de risc crescut care va fi transmisă pentru implementare tuturor Unităţilor Locale de Sprijin (UAT). Principalele măsuri stabilite azi privesc catagrafierea şi inspecţia animalelor receptive din exploataţia afectată, restricţionarea mişcării animalelor şi stabilirea zonelor de protecţie şi supraveghere. S-a stabilit o zonă de protecţie în jurul focarului cu o rază de 3 km, incluzând localităţile: Moftinu Mare, Ghilvaci. S-a stabilit o zonă de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km, incluzând localităţile: Doba, Păulian, Dacia, Boghiş, Traian, Moftinu Mic, Moftinu Mare, Domăneşti, Ghilvaci fără Sanmiclăuş, Istrău, Căpleni parţial, Crişeni, Terebeşti, Pişcari, Aliza”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Satu Mare.

Cei peste 10.000 de porci din fermă vor fi ucişi.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă