3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăSportFotbalFCSB a pierdut cu Sparta Praga 2-3(1-1) în Liga Campionilor. Va lupta...

FCSB a pierdut cu Sparta Praga 2-3(1-1) în Liga Campionilor. Va lupta pentru grupele Europa League

FCSB a fost eliminată din Liga Campionilor la fotbal de echipa cehă Sparta Praga, care s-a impus cu scorul de 3-2 (3-0), marţi seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în manşa secundă din turul al treilea preliminar.

După 1-1 în deplasare, campioana României a plătit preţul pentru o primă repriză catastrofală, în care a primit trei goluri, marcate de Veljko Birmancevic (13, 28 – penalty) şi Lukas Haraslin (37). FCSB a jucat mai bine în partea secundă, a marcat de două ori, prin Darius Olaru (60) şi Malcom Edjouma (85), dar nu a reuşit mai mult.

Sparta a dominat autoritar primul sfert de oră şi golul a venit firesc. La un corner (13), la care portarul Târnovanu a fost pasiv şi ezitant, Soerensen a reluat cu capul, Lixandru a respins de pe linia porţii, dar Birmancevic a reluat plasă de la un metru.

FCSB a replicat imediat, dar portarul Vindahl nu a avut emoţii la lovitura de cap a lui Ngezana (15).

Oaspeţii au fost din nou periculoşi, prin Olatunji (16), al cărui şut la colţul scurt a fost prins de Târnovanu. Ştefănescu (18) a şutat la colţul lung, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Defensiva campioanei nu a făcut față atacurilor lui Sparta Praga

Sparta s-a desprins pe tabelă dintr-un penalty transformat de Birmancevic (28), după ce Olatunji a fost lovit cu capul de Dawa la un duel aerian.

O nouă ezitare a defensivei bucureştene a făcut ca scorul să devină unul de forfait, Haraslin (37) a trecut uşor de Creţu şi a tras la colţul lung, fără speranţe pentru Târnovanu.

Olatunji (40) şi Haraslin (44) au avut şi ei situaţii notabile.

FCSB a fost periculoasă chiar înainte de pauză, dar Băluţă (45) a tras pe lângă colţul lung, iar Ştefănescu (45) a şutat slab din careu, fără probleme pentru portarul danez.

În debutul reprizei secunde, scorul putea lua proporţii, dar Târnovanu l-a blocat pe Olatunji (52), scăpat singur.

FCSB a reuşit să reducă din diferenţă prin Olaru (60), care a profitat de căderea lui Birmancevic şi a marcat frumos, cu un şut cu efect.

Popa (76) a reluat pe lângă poartă din poziţie dificilă, iar FCSB a reuşit să înscrie şi al doilea gol, prin Edjouma (85), care a reluat cu capul centrare excelentă a lui Olaru.

Echipa antrenată de Charalambous a sperat în ultimele minute că va trimite meciul în prelungiri, dar nu a reuşit acest lucru, deşi a atacat şi cu Târnovanu în careul advers.

FCSB a plătit preţul pentru erorile făcute în defensivă, astfel că părăseşte competiţia.

Campioana României va continua în play-off-ul Europa League, în care va înfrunta formaţia austriacă LASK Linz. FCSB va juca primul meci în deplasare, pe 22 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 29 august.

FCSB are prezenţa asigurată în grupele Conference League dacă va fi eliminată de LASK.

FCSB – Sparta Praga 2-3 (0-3)
Au marcat: Darius Olaru (60), Malcom Edjouma (85), respectiv Veljko Birmancevic (13, 28 – penalty), Lukas Haraslin (37).
Bucureşti, Stadionul Steaua: 28.875 spectatori
Liga Campionilor – turul al treilea preliminar (manşa a doua)
În tur: 1-1.

Au evoluat echipele:
FCSB: 32. Ştefan Târnovanu – 2. Valentin Creţu, 5. Joyskim Dawa, 30. Siyabonga Ngezana, 33. Risto Radunovic – 8. Adrian Şut (18. Malcom Edjouma, 46), 16. Mihai Lixandru (42. Baba Alhassan, 71) – 15. Marius Ştefănescu (24. Wiliam Baeten, 46), 27. Darius Olaru (căpitan), 25. Alexandru Băluţă (19. Daniel Popa, 46) – 11. David Miculescu. Antrenor: Elias Charalambous.
Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad – 3. Ionuţ Panţîru, 6. Denis Haruţ, 12. David Kiki, 20. Nana Antwi, 21. Vlad Chiricheş, 23. Andrei Pandele.
Sparta: 1. Peter Vindahl – 41. Martin Vitik, 25. Asger Soerensen (căpitan), 30. Jaroslav Zeleny – 17. Angelo Preciado (28. Tomas Wiesner, 53), 20. Qazim Laci (4. Markus Solbakken, 83), 6. Kaan Kairinen, 32. Matej Rynes – 14. Veljko Birmancevic (18. Lukas Sadilek, 83), 7. Victor Olatunji (9. Jan Kuchta, 68), 22. Lukas Haraslin (13. Krystof Danek, 68). Antrenor: Lars Friis.
Rezerve neutilizate: 24. Vojtech Vorel – 5. Mathias Ross, 8. David Pavelka, 11. Indrit Tuci, 21. Jakub Pesek, 27. Filip Panak, 29. Ermal Krasniqi.

Arbitru: Morten Krogh; arbitri asistenţi: D. Wollenberg Rasmussen, Steffen Bramsen; al patrulea oficial: Mikkel Redder (toţi din Danemarca)
Arbitru video: Pol van Boekel; arbitru asistent video: Jochem Kamphuis (ambii din Olanda)
Observator UEFA pentru arbitri: Elmir Pilav (Bosnia-Herţegovina); Delegat UEFA: David Findlay (Scoţia)
Cartonaşe galbene: Băluţă (29), Olaru (29), Charalambous (29), Preciado (34), Lixandru (48), Soerensen (52), Birmancevic (60), Kuchta (79), Friis (90), Târnovanu (90+4).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, sfidează protestatarii indignați de prăbușirea acoperișului unei gări

Preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat sâmbătă că nu va ceda în faţa protestelor care durează de mai bine de o lună în urma...

Ordonanța „Trenuleț” 2024 – măsuri dure pentru echilibrarea bugetului

Pensii înghețate până la aprobarea bugetului pe 2025, salariile bugetarilor blocate la nivelul din 2024, semnale clare de austeritate pentru anul viitor Proiectul Ordonanței „Trenuleț”...

Franța adaugă la rețea, primul reactor nuclear din ultimii 25 de ani

Reactorul sub presiune Flamanville 3 este cel mai mare din Franța, cu 1,6 gigawați și unul dintre cele mai mari din lume Franța a conectat...
Ultima oră
Pe aceeași temă