4.1 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaFază comică pe front între doi ucraineni: unul a cerut să fie...

Fază comică pe front între doi ucraineni: unul a cerut să fie „acoperit”, iar celălalt i-a adus o pătură

O fază comică între doi soldaţi ucraineni s-a petrecut când unul a cerut să fie „acoperit”, iar celălalt i-a adus o pătură.

O scenă de război filmată de camera de corp a unui soldat ucrainean dezvăluie o scenă care arată că nu toţi militarii Kievului cunosc comenzile de război.

Cei doi soldaţi sunt adăpostiţi între zidurile unei case abandonate şi încearcă să iasă, fără a risca să fie văzuţi şi să ajungă în vizorul armatei ruse, potrivit epicnews.ro.

Unul dintre se apleacă pe uşă şi îi strigă celuilalt: „Acoperă-mă!”. Însoţitorul lui preia mesajul şi îi pune o pătură pe umeri, deşi colegul îi ceruse să-i „ţină spatele”, să-l apere de gloanţele inamice.

Ucraina amână deschiderea unui punct de frontieră cu România

Ucraina amână deschiderea unui punct de frontieră cu România, cel de la Diakivți, anunță presa de la Cernăuți.

La 10 noiembrie 2022, între România și Ucraina fusese inaugurat punctul de trecere a frontierei Krasnoilsk. Ceremonia s-a desfășurat pe partea românească a graniței, în localitatea Vicovu de Sus (județul Suceava). La ceremonie au asistat șefii guvernelor României și Ucrainei, Nicolae Ciucă și Denis Shmihal. La acel moment, se afirma că vama Diakivți urmează a se deschide în perioada 25 – 26 decembrie 2022.

Amenajarea unui punct de frontieră durează opt ani și încă nu e gata


Dar la 15 decembrie, șeful Administrației militare regionale din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că, din cauza schimbării companiei contractante, deschiderea vămii Diakivți trebuie să fie amânată. Zaparaniuk a spus că „sperăm” ca punctul de frontieră Diakivți să intre în funcțiune la 22 ianuarie 2023.

Lucrările de construcție la ambele puncte de control, Krasnoilsk și Diakivți, au durat opt ani. Punctele vamale dintre România și Ucraina au devenit mult mai aglomerate după ce a început războiul în Ucraina. A crescut, în mod special, tranzitul de mărfuri, întrucât porturile ucrainene la Marea Neagră sunt blocate. De aceea, pe lângă extinderea vămilor existente, se încearcă deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

E Nicușor Dan un președinte pregătit pentru România sau e România pregătită pentru Nicușor Dan președinte?

Într-o țără unde fiecare om politic este analizat cu lupa de un popor obosit de promisiuni, ideea că Nicușor Dan, primarul general al Capitalei,...

Cum să te îmbraci în straturi pentru a arăta modern în toamnă și iarnă?

Sezonul rece aduce cu sine nu doar temperaturi scăzute, ci și oportunitatea de a experimenta cu moda prin ținute stratificate. Tehnica layering-ului este nu doar...

CNA a decis eliminarea conținutului mai multor site-uri care promovau regimuri totalitare

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a hotărât eliminarea unor materiale audiovizuale care promovează regimuri totalitare, inclusiv conținut antisemit. Decizia a fost luată în urma analizării...
Ultima oră
Pe aceeași temă