8.5 C
București
duminică, 3 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiExperți români au realizat tehnologia de securitate cibernetică pentru 22 de locații...

Experți români au realizat tehnologia de securitate cibernetică pentru 22 de locații NATO

Specialiști din cadrul companiei Eviden Romania au finalizat cu succes proiectul de modernizare pentru tehnologia de securitate cibernetică din 22 de locații NATO.

Agenția NATO pentru Comunicații și Informații (Agenția NCI) a atribuit un contract către Eviden Romania („Atos Convergence Creators SRL”) pentru modernizarea a două componente cheie ale sistemului de securitate cibernetică: Network Intrusion Protection/Detection System (NIPS) and Full Packet Capture (FPC) system.

Aceste două componente joacă un rol important în activitatea Centrului de securitate cibernetică al NATO, ajutând la monitorizarea rețelelor Alianței în vederea identificării și raportării potențialelor amenințări și probleme critice. Primul sistem, NIPS, utilizează algoritmi de recunoaștere a tiparelor pentru a notifica prompt agenția NCI cu privire la traficul neobișnuit în rețelele NATO, în timp ce al doilea sistem, FPC, înregistrează în permanență toate activitățile din rețea și reprezintă o sursă principală de informații în sprijinul activităților de răspuns la incidente.

Proiectul a fost contractat și livrat de echipa Eviden România, ilustrând importanța acoperirii globale cu expertiză locală.

„Participarea noastră la această activitate a fost o mare oportunitate de a ne folosi expertiza în domeniu și ne bucurăm că am avut privilegiul de a contribui la consolidarea rezilienței cibernetice a NATO. Această experiență ne-a arătat încă o dată importanța unei colaborări strânse și eficiente într-un proiect de o asemenea anvergură și vom continua să ne concentrăm pe dezvoltarea de soluții inovatoare în domeniu”, a declarat Ovidiu Dan, Head of Big Data & Security business line Eviden, Atos Group România.

„Această abordare colaborativă a fost esențială pentru a asigura o execuție fără probleme a planurilor de implementare. În cadrul Eviden suntem conștienți de importanța securității cibernetice în era digitală în care trăim, iar această colaborare cu NATO demonstrează angajamentul nostru de a proteja rețelele și informațiile vitale ale organizațiilor noastre partenere”, a declarat Diana Sipos, Country Manager Eviden  România.

Această fază finală a proiectului de înlocuire a capabilităților NIPS și FPC în întreaga rețea NATO a fost inițiată în 2022, iar în decurs de un an, Eviden a reușit să modernizeze tehnologia de securitate pentru cele 22 de locații menționate.

„Având în vedere că amenințările cibernetice devin tot mai sofisticate și mai frecvente, agenția NCI rămâne în fruntea eforturilor de securitate cibernetică din cadrul Alianței, apărând rețelele NATO 24 de ore din 24, 7 zile din 7 și permițând transformarea digitală la nivelul întregii Organizații. Încheierea proiectului reprezintă un alt pas în această direcție, consolidând reziliența cibernetică pentru a menține rețelele NATO protejate”, a declarat Miles Knight, Principal Project Manager, NATO Cyber Security Centre.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă