Fosta fabrică de încălțăminte Flaros încearcă să vândă câteva suprafețe de teren suplimentare, după ce, anul trecut, a scos la vânzare, terenul principal de 22.000 mp din Sectorul 3.
Astfel, compania care acum trăiește din închirerea spațiilor disponibile, a pus la vânzare, de luna aceasta, câteva terenuri de 873 mp, 1.939 mp, 1.485 mp și 399 mp.
Consiliului de Administrație al companiei a fost împuternicit de acționari, pe 1 seătembrie 2023, să aprobe prețul minim de vânzare în cazul acestor terenuri, în baza unor rapoarte de evaluare întocmite cu cel
mult două luni anterior datei desfășurării licitației de vânzare.
Flaros a apărut în 1990, prin preluarea patrimoniului vechii tăbăcării Flacăra Roșie, care funcționa din 1920 și a devenit una din cele mai mari fabrici de încălțăminte și accesorii din România.
Situația economică catastrofală a României din acei an a obligat fabrica să lucreze majoritar în sistem lohn, și făcea export pentru piețele din Europa: Olanda, Franța, Anglia, Germania, Spania, Belgia sau Italia.
În 2009, s-a consemnat sfârșitul prematur al afacerii, poate și din cauza neadaptării depline la piață, iar spațiile de producție și depozitare au fost închiriate de câte ori a fost posibil.
De altfel, Flaros are în proprietate 10.000 de metri pătrați disponibili la închiriere, ce pot fi utilizați ca spații de producție sau depozitare. Problema e că în condițiile în care terenurile se vând, Flaros va dispărea de pe hartă, deja motivul existenței sale e, mai degrabă, inutil, iar vânzarea pe rând a proprietăților sale înseamnă dispariția unui nume care, de fapt, nu s-a impus niciodată pe deplin.
Principalul acționar al Flaros este fostul SIF Oltenia, acum Infinity Capital, cu 81% dintre acțiuni, la care se adaugă alte persoane fizice și juridice, care dețin restul de 19% dintre acțiuni.