Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit replicaonline.ro.
Potrivit acestora, incendiul s-a manifestat, iniţial, la o casă de locuit şi la două anexe gospodăreşti, iar ulterior flăcările s-au propagat şi la acoperişul unei locuinţe învecinate.
Incendiul se manifestă la o casă de locuit și la două anexe gospodărești, iar flăcările s-au propagat și la acoperișul unei locuințe învecinate. Până în acest moment, nu au fost raportate victime. Se pare că în locuință se afla o femeie în vârstă, care a fost scoasă la timp din casă.
Mai multe echipaje de pompieri au ajuns la faţa locului şi au reuşit să înlăture pericolul de propagare a focului. O femeie, în vârstă de 48 de ani, a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale.
Pompierii paramedici SMURD au stabilizat-o şi au predat-o, ulterior, unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, care a transportat-o la spital”, au transmis oficialii ISU Suceava.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect sau neizolat corespunzător.
Forţele de intervenţie lucrează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului şi pentru lichidarea focarelor ascunse.
Expoziție despre Mănăstirea Voroneț, la 533 de ani de la înființare
Expoziția, curatoriată de Gabriela Dumitrescu, șef serviciu Manuscrise, Carte Rară, constituie o sinteză retrospectivă a celor peste 500 de ani de istorie și cultură pe care Mănăstirea Voroneț, ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare, i-a reprezentat pentru Țara Moldovei. Documentele expuse demonstrează dubla misiune asumată de Mănăstire de-a lungul timpului, cea culturală și cea educativă, aici funcționând, secole întregi, o adevărată școală de caligrafi, miniaturiști și traducători din limbile greacă și slavonă.
Vizitatorii vor avea ocazia să vadă vechi manuscrise copiate sau redactate la Mănăstirea Voroneț, precum Sfântul Efrem Sirul, Cuvântări, manuscris slavonesc de la 1550, realizat de Ioan Călugărul, cumpărat și donat Academiei Române de Nicolae Iorga, zeci de documente emise de domnitorii Moldovei Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Alexandru Lăpușneanu, Ioan Vodă cel Cumplit, Petru Șchiopu, Alexandru Mavrocordat, Antioh Cantemir, Mihai Racoviță.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!