Donald Trump l-a nominalizat, miercuri, pe senatorul din Florida, Marco Rubio, pentru funcția de secretar de stat, potrivit nypost.com.
„Marco este un lider extrem de respectat și o voce foarte puternică pentru libertate. Va fi un susținător puternic al națiunii noastre, un prieten adevărat al aliaților noștri și un războinic fără frică, care nu va ceda niciodată în fața adversarilor noștri”, a declarat Trump.
Imediat după anunțul lui Donald Trump, Marco Rubio a publicat și el un mesaj pe contul de X.
„Conducerea Departamentului de Stat al SUA este o responsabilitate imensă și sunt onorat de încrederea pe care președintele Trump a avut-o în mine”, a spus el.
„În calitate de secretar de stat, voi lucra zilnic pentru a implementa agenda de politică externă a președintelui. Sub conducerea președintelui Trump, vom aduce pacea prin forță și vom pune întotdeauna interesele americanilor și ale Americii pe primul loc.
Aștept cu nerăbdare să câștig sprijinul colegilor mei din Senatul SUA, astfel încât președintele să aibă echipa sa de securitate națională și politică externă pregătită atunci când va prelua mandatul pe 20 ianuarie”, a mai adăugat Rubio.
Marco Rubio a fost nominalizat și pentru funcția de vicepreședinte al SUA
Marco Rubio, în vârstă de 53 de ani, a fost prezentat ca eventual candidat la postul de vicepreşedinte, însă Trump l-a preferat până la urmă pe J.D. Vance.
Este o întorsătură spectaculoasă din partea lui Marco Rubio, care l-a catalogat în 2016 drept un „escroc” pe Trump, pe care-l înfrunta în alegerile primare reprublicane, şi drept „cea mai vulgară persoană care a aspirat vreodată la preşedinţie”.
El declara săptămâna trecută pentru CNN că este „interesat în continuare să servească această ţară”.
Rubio a avut poziții dure față de China, Iran, Venezuela și Cuba în special.
Recent, acesta a spus despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei că s-a ajuns într-un impas și „trebuie trasă o concluzie.”
Rubio a declarat în interviuri recente că Ucraina trebuie să caute o soluție negociată cu Rusia, mai degrabă decât să se concentreze pe recâștigarea tuturor teritoriilor pe care Rusia le-a cucerit în ultimul deceniu. El a fost, de asemenea, unul dintre cei 15 senatori republicani care au votat împotriva unui pachet de ajutor militar de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, adoptat în aprilie.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!