17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiDe ce fondatorul aplicației Telegram, Pavel Durov, a fost arestat la Paris

De ce fondatorul aplicației Telegram, Pavel Durov, a fost arestat la Paris

Pavel Durov este fondatorul și directorul general al aplicației de mesagerie Telegram.

Acesta a fost arestat la Paris în weekend în urma unor acuzații potrivit cărora platforma sa este utilizată pentru activități ilicite precum traficul de droguri și distribuirea de imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor, scrie APNews.

Ce este Telegram?

Telegram este o aplicație de mesagerie instantanee care a câștigat popularitate datorită funcționalităților sale avansate, a accentului pus pe securitate și a interfeței prietenoase.

Lansată în 2013 de către frații Nikolai și Pavel Durov, Telegram s-a distins în peisajul aplicațiilor de comunicare prin caracteristicile sale inovatoare și prin angajamentul său față de protecția confidențialității utilizatorilor.

Telegram a fost creată inițial ca o reacție la limitările percepute ale altor aplicații de mesagerie și la preocupările legate de confidențialitatea datelor.

Pavel Durov, cunoscut pentru crearea rețelei sociale rusești VKontakte, și fratele său Nikolai, expert în securitate cibernetică, au dezvoltat aplicația cu scopul de a oferi utilizatorilor o platformă de comunicare rapidă și sigură.

În timp, Telegram a evoluat, introducând o serie de caracteristici care au atras milioane de utilizatori din întreaga lume.

De-a lungul timpului, Telegram a câștigat o reputație solidă în rândul utilizatorilor care caută o aplicație de mesagerie sigură și flexibilă. A devenit populară în rândul celor care sunt preocupați de confidențialitatea datelor, dar și în contexte mai largi, inclusiv în mișcări sociale și politice, datorită capacității sale de a facilita comunicarea într-un mod sigur și necontrolat.

De ce fondatorul Telegram a fost arestat la Paris

Durov a fost reținut în Franța în cadrul unei anchete judiciare deschise luna trecută care implică 12 presupuse încălcări penale, potrivit biroului procurorului din Paris.

Acesta a declarat că încălcările suspectate includ complicitate la vânzarea de materiale privind abuzurile sexuale asupra copiilor și la traficul de droguri, fraudă, instigare la tranzacții de crimă organizată și refuzul de a împărtăși informații sau documente cu esențiale atunci când este solicitat de lege.

Până marți dimineață, acesta nu fusese acuzat oficial. El poate fi reținut pentru interogatoriu până miercuri seara, moment în care judecătorii trebuie fie să îl acuze, fie să îl elibereze.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România, printre ultimele în UE la colectarea deșeurilor electronice: doar 31,7% reciclate în 2021, față de ținta de 65%

România s-a clasat în 2021 printre ultimele țări din UE în ceea ce privește colectarea deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEEE), cu un...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă