Raportul Royal College of Nursing (RCN) dezvăluie o situație alarmantă în cadrul NHS (Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie), unde pacienții suferă și chiar mor în condiții inumane. Lipsa personalului, supra-aglomerarea și infrastructura inadecvată creează un mediu periculos pentru pacienți și epuizant pentru personalul medical.
Criză în spitalele din Marea Britanie
Sonform raportului de 460 de pagini, bazat pe mărturiile a 5.400 de asistente, pacienții sunt tratați în coridoare, depozite și chiar toalete, ceea ce duce la cazuri grave: infarcturi care nu pot fi tratate la timp, avorturi spontane în afara saloanelor și morți nedescoperite timp de ore, scrie The Guradian.
Lipsa echipamentului vital, cum ar fi defibrilatoare sau cărucioare pentru urgențe, agravează situația, iar pacienții primesc îngrijiri esențiale în spații zgomotoase, reci și inadecvate. O asistentă a relatat cazul în care a fost nevoită să anunțe un pacient că va muri, în timp ce alți pacienți erau transportați pe lângă el, într-un mediu haotic.
CITEȘTE ȘI – Antonio Guterres vede ”tehnologiile scăpate de sub control” ca ”relele unei Cutii moderne a Pandorei’
Spitalele din Marea Britanie sunt atât de suprasolicitate încât unele instituții recrutează asistente special pentru îngrijirea pacienților din coridoare, o practică ce reflectă starea gravă a sistemului. Spre exemplu, spitalul Queen’s din Romford, Essex, cheltuie lunar 100.000 de lire sterline pentru a angaja 19 asistente suplimentare care să îngrijească cei 50 de pacienți care așteaptă pe coridoare. A&E-ul (secția de urgențe) al spitalului, proiectat pentru 325 de pacienți pe zi, ajunge să primească peste 700 zilnic.
Condițiile sunt considerate de medici și asistente drept cele mai grele din carierele lor, comparabile cu zilele de vârf ale pandemiei. Prof. Sir Stephen Powis, directorul medical al NHS Anglia, și-a exprimat îngrijorarea, iar Prof. Nicola Ranger, secretar general al RCN, a declarat că „pacienții sunt răniți sau mor zilnic în această situație”. Mai mult, numeroase asistente decid să renunțe la meserie din cauza anxietății și a sentimentului de neputință.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!