„Eu nu mă unesc, de pildă, cu cetățenii români care nu au venit la vot. Eu nu mă unesc cu Gabriela Firea. Eu nu mă unesc cu Olguța Vasilescu, precum și cu multe alte persoane din această țară. Deci, să nu înlocuim unirea cu iubirea între noi”, spune CTP.
„Vorbim despre 1 Decembrie. Acum probabil o să răsufle ușurați telespectatorii, că o să audă niște vorbe frumoase, niște vorbe de suflet, de cinstire și de slavă din partea mea. N-o s-audă!
Ce sărbătorim noi acum? Unirea, da? România unită, unirea tuturor românilor. Dar hai să vedem, ce înseamnă unirea asta, de fapt?
Pentru mine, unirea înseamnă așa: că suntem cetățeni români cu toții, plătim cu toții aceleași taxe și impozite – sau nu plătim, unii dintre noi, dar ar trebui să plătim; asta ne unește, faptul că plătim taxe și impozite statului român în mod egal. Apoi: faptul că beneficiem de toate drepturile, de aceleași drepturi ca cetățeni și avem aceleași obligații față de stat; faptul că vorbim cu toții limba română – unii dintre noi au impresia că vorbesc, după cum s-a văzut, dar, mă rog, se mai recunosc niște cuvinte, acolo. Deci, aceste lucruri legate de stat, faptul că ne facem datoria la locul de muncă, aceasta ne unește.
Dar acest tip de unire, care, dacă funcționează, e foarte puternic pentru unitatea statală, este înlocuit, în special de partidele populist-național-extremiste, cum avem și noi unul în România, cu frățietatea, e înlocuit cu iubirea: Iartă-mă și iubește-mă, căci toți suntem români!
Eu nu mă unesc, de pildă, cu cetățenii români care nu au venit la vot, din România, acum, la alegeri. Nu cu cei care au dat votul alb sau l-au anulat, nu, cu cei care n-au călcat prin secția de vot aflată la câteva sute de metri distanță. Eu nu mă unesc cu ei! Îmi plătesc taxele ca și ei, mă supun legilor din această țară ca și ei și prin asta facem România unită, dar eu nu-i iubesc pe acești oameni și nu mă unesc cu ei!
Eu nu mă unesc cu Gabriela Firea. Niciodată!
Eu nu mă unesc cu Olguța Vasilescu, precum și cu multe alte persoane din această țară. Deci, să nu înlocuim unirea cu iubirea între noi, așa.
Și mai pun o întrebare: dacă România ar fi atacată acum și ar trebui să aibă loc un război al întregului popor, cum a fost în 1918 – când au ieșit țăranii să lupte, că n-aveam armată profesionistă – mă întreb: câți români se vor repezi fără ezitare să apere această țară cu arma în mână, cu tot ce are ea la conducere?”