11.4 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăCoronavirusUngaria a raportat primele cazuri de Flurona

Ungaria a raportat primele cazuri de Flurona

Pacienți cu vârstele sub 30 de ani din Ungaria au fost depistați cu Flurona. Boala reprezintă o combinație de gripă și virusul SARS-CoV-2.

Primele cazuri de infecție simultană cu gripă și coronavirus SARS-CoV-2, o combinație numită „Flurona”, au fost depistate în Ungaria. Laboratorul privat Neumann Labs a identificat două cazuri de fluronă la doi tineri sub 30 de ani, potrivit ziarului digital Nepszava.

Primele cazuri de Flurona în Ungaria

Pe de altă parte, același laborator a raportat că 78 la sută din noile cazuri de coronavirus detectate de centru sunt infecții cu noua variantă Omicron. Cu doar câteva zile în urmă, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona”.

„Flurona” a fost descoperită la o femeie însărcinată nevaccinată care avea simptome ușoare, potrivit Spitalului Beilinson din Petah Tikva. Numele provine de la cuvântul „flue” (gripă în engleză” și corona.

Potrivit informațiilor publicate marți de autoritățile sanitare maghiare, varianta Omicron reprezintă deja 11 la sută din cazurile la nivel național. Numărul de noi cazuri și decese asociate cu COVID-19 a scăzut în Ungaria în ultimele săptămâni. Totuși, experții așteaptă un al cincilea val în următoarea perioadă.

Deși Ungaria a lansat un program de imunizare accelerată în urmă cu un an, nivelul de vaccinare a stagnat. În prezent, doar 62% din populație a fost vaccinată cu schema completă, în timp ce 33% au primit și a treia doză.

În ultimele 24 de ore, în această țară de 9,7 milioane de locuitori, au fost depistate 2.429 de cazuri noi de COVID-19 și 83 de decese.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Joe Biden, despre alegerile din SUA: „Cred că aș fi putut câștiga, dar nu voiam să fiu președinte la 86 de ani”

Fostul lider american reflectează asupra deciziei de a se retrage din cursa pentru Casa Albă. Joe Biden are un mesaj și pentru viitorul lider...

Andrei Rațiu, în vizorul Aston Villa! Unai Emery îl consideră o opțiune ideală pentru postul de fundaș dreapta

Fundașul român Andrei Rațiu atrage atenția cluburilor de top, Aston Villa fiind una dintre echipele interesate de semnătura jucătorului de la Rayo Vallecano. Unai Emery...

Eșarfele și cultura: cum sunt purtate eșarfele în diferite colțuri ale lumii

Eșarfele sunt mult mai mult decât simple accesorii vestimentare; ele reprezintă simboluri culturale, tradiții și identități naționale în diverse colțuri ale lumii. De-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă