8.2 C
București
marți, 5 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord va permite din nou vizitele turistice în țară

Coreea de Nord va permite din nou vizitele turistice în țară

Coreea de Nord va relua în decembrie turismul internațional în orașul Samjiyon, au anunțat miercuri companiile de turism. Orașul denumit ”Utopia socialistă” este un proiect de suflet al lui Kim Jong Un, imaginile acestuia apărând doar pe timbre, potrivit Pro Tv.

„Am primit confirmarea de la partenerul nostru local că turismul în Samjiyon și, probabil, restul țării se va relua oficial în decembrie 2024”, a transmis agenția de turism Koryo Tours, cu sediul la Beijing.

Zborurile internaționale în și din Coreea de Nord au fost reluate anul trecut și un grup mic de turiști ruși a zburat în Coreea de Nord pentru un tur privat în februarie. Înalți oficiali străini, inclusiv președintele rus Vladimir Putin în iunie, au vizitat țara.

Dar Coreea de Nord nu a mai fost pe deplin deschisă turiștilor internaționali din 2020.

„După ce a așteptat de peste patru ani să facă acest anunț, Koryo Tours este foarte încântată de deschiderea turismului nord-coreean din nou”, a precizat agenția, care adăugă faptul că partenerul său local va confirma itinerariile și datele în săptămânile următoare.

Utopia socialistă este numele orașului ce va fi vizitat

Imagini oficiale cu ”utopia socialistă”, prezentate doar la televiziunea nord-coreeană, în 2019
Coreea de Nord a construit ceea ce a numit o „utopie socialistă” în Samjiyon, un oraș de lângă granița cu China și „un model de oraș de munte extrem de civilizat” cu apartamente noi, hoteluri, o stațiune de schi și facilități comerciale, culturale și medicale.

Imagini cu acest nou oraș nord-coreean nu sunt disponibile în prezent decât pe timbre de propagandă emise de Coreea de Nord. Scurte instantanee cu Samjiyon au mai fost transmise, de asemenea, de televiziunea de la Phenian în decembrie 2019.

Liderul Kim Jong Un a demis sau a retrogradat în iulie înalți oficiali pentru gestionarea „iresponsabilă” a proiectului său emblematic Samjiyon.

O altă agenție de turism, KTG Tours, a anunțat și ea că turiștii vor putea merge la Samjiyon din această iarnă.

VIDEO si FOTO. Turismul „de lux” din Coreea de Nord: pasagerii dorm pe paturi de lemn şi mănâncă în tăvi de metal

Tururi stricte, compania permanentă a unui ghid, restricţii pentru aparatul foto şi limitări în interacţiunea cu localnicii – aceasta este imaginea Occidentului despre turismul din Coreea de Nord, un stat cu graniţele practic închise.

Dacă până acum turismul în Coreea de Nord era controlat până în cele mai mici detalii şi numărul anual de „occidentali” care treceau graniţa pentru a vedea frumuseţile ţării se limita la aproximativ 1.500 de persoane, mica ţară asiatică a hotărât să îşi schimbe abordarea şi să promoveze turismul atât în interior, cât şi peste hotare, cu o croazieră „de lux”.

Cu turismul la pământ

Scăderea numărului de turişti a fost o lovitură grea pentru Coreea de Nord, care se confruntă cu un deficit de provizii alimentare cauzat, în mare parte, de politicile economice fără succes şi efectele sancţiunilor economice aplicate de Statele Unite, care doresc terminarea programului armelor nucleare iniţiat de liderul Coreei de Nord.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România sub lupa FMI: bugetul și noi taxe sunt pe masa discuțiilor

O delegație a FMI a ajuns în România să analizeze posibile ajustări fiscale Misiunea Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, a venit în...

Focusați pe campanii pompoase guvernanții pierd banii din PNRR

Cu doar 13% din obiectivele PNRR atinse și o creștere economică revizuită în scădere, România se confruntă cu presiuni financiare și necesitatea unor reforme...

Studiu Cât de bine stau orașele și cartierele din România la apă curentă și căldură?

Indexul T.R.A.I. integrează atât informații obiective, obținute din surse precum Google Traffic, Google Places, Airly și Storia, cât și părerile subiective ale peste 100.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă