2.9 C
București
joi, 7 noiembrie 2024
AcasăInternaționalComunitatea Politică Europeană va avea următoarea reuniune în Republica Moldova

Comunitatea Politică Europeană va avea următoarea reuniune în Republica Moldova

Comunitatea Politică Europeană va avea următoarea reuniune în Republica Moldova, la Chișinău.

Aceasta poate fi considerată cel mai important eveniment internațional din Republica Moldova, de la momentul când și-a proclamat independența. Decizia în acest sens a fost luată la propunerea președintei Maia Sandu. Propunerea a fost făcută la reuniunea inaugurală a CPE, care s-a desfășurat la Praga.

„Cred că este un semnal foarte important și foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chișinău și vom dezbate chestiunile care și acum, probabil și atunci vor fi de mare importanță pentru continentul nostru. Este un semnal clar că Moldova se vede și i se acordă importanța cuvenită. Noi bineînțeles că am sprijinit această propunere”, a declarat, la Praga, într-o conferință de presă, președintele României, Klaus Iohannis.

La Praga, președinta Maia Sandu a estimat că reuniunea de la Chișinău va avea loc în primăvara anului 2023.

Comunitatea Politică Europeană este o „Uniune Europeană extinsă”, cu 44 de membri

Ca și România, Republica Moldova este unul dintre membri fondatori ai CPE. Pe de altă parte, Republica Moldova are statutul de stat candidat la Uniunea Europeană. Din CPE fac parte toate statele membre UE, precum și alte câteva țări, inclusiv Republica Moldova și Ucraina. În total, 44 de țări sunt membre în CPE. Nici Rusia, nici aliatul ei, Belarus, nu fac parte din noua organizație.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Kamala Harris, după înfrângere: Nu este momentul să ne ridicăm mâinile, este timpul să ne suflecăm mânecile

Harris a spus că l-a sunat pe Trump pentru a-l felicita și a promis că îl va ajuta să facă o tranziție pașnică a...
Ultima oră
Pe aceeași temă