Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că stabilitatea şi securitatea Republicii Moldova reprezintă pentru România o prioritate de grad zero, acesta fiind mesajul pe care l-a transmis ministrului moldovean al Afacerilor Interne, Ana Revenco, relatează Agerpres.
„Stabilitatea şi securitatea Republicii Moldova reprezintă pentru România o prioritate de grad zero. Acesta este mesajul pe care i l-am transmis astăzi ministrului moldovean al Afacerilor Interne, Ana Revenco. Am dat asigurări că Republica Moldova va avea mereu în România un partener necondiţionat care îi oferă sprijin concret în efortul de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv pe dosarele ce ţin de domeniul Afacerilor Interne”, a scris Ciolacu pe Facebook, transmite bursa.ro.
El a adăugat că România susţine necesitatea creării unui grup de sprijin pentru Republica Moldova, care să reunească experţi din serviciile Comisiei Europene.
„Şi punem la dispoziţia Guvernului de la Chişinău expertiza pe care o avem în negocierile de integrare în familia statelor europene”, a mai spus acesta.
Majestatea Sa Custodele Coroanei Române și-a luat angajamentul ca Republica Moldova să urmeze calea României în NATO și în UE
La Seara Regală în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la București, ce a fost găzduită la Sala Tronului de la Palatul Regal, Majestatea Sa Custodele Coroanei Române și-a reafirmat angajamentul ferm ca Republica Moldova să urmeze aceeași cale prin care România a ajuns în NATO și în UE.
Prima recepție de acest fel a avut loc acum 156 de ani, în Sala Tronului din Palatul Regal de atunci, și a fost găzduită de Principele Suveran Carol I, în primul său an de domnie. După aceea, în preajma fiecărui An Nou, Regii Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea și Mihai I au păstrat tradiția onorării legăturilor diplomatice dintre România și țările lumii. După o întrerupere de cinci decenii, Regele Mihai I a reluat tradiția Serilor Regale anuale ale Corpului Diplomatic în decembrie 1997, la București. Majestatea Sa Custodele Coroanei a găzduit aceste evenimente începând din anul 2009. Serile au avut loc la Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, în Holul de Onoare al Castelului Peleș și, din anul 2016 încoace, la Sala Tronului din Palatul Regal.
Evenimentul din această seară a început cu intonarea Imnului Regal, de către Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale. Pe urmă, a urmat discursul Custodelui Coroanei Române și discursul Nunțiului Apostolic, Decanul Corpului Diplomatic străin din România, arhiepiscopul Miguel Maury Buendía. A fost prezent la eveniment Alteța Sa Regală Principele Consort. La finalul discursurilor, Custodele Coroanei și Principele Consort au salutat pe ambasadorii și pe înalții demnitari prezenți în Sala Tronului, potrivit romaniaregala.ro.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!