Rămășițele fosilizate a trei mastodonți din Epoca de Gheață au fost descoperite în Anzii peruvieni, stârnind întrebări despre cum au ajuns aceste creaturi uriașe în această zonă, notează Reuters.
Cercetătorii descoperă rămășițele unor mastodonți din Epoca de Gheață în Peru
Săpăturile, începute în 2019, au scos la iveală aceste exemplare, despre care se crede că au între 11.000 și 12.000 de ani, în valea orașului Chambara, la aproximativ 300 km est de Lima.
Unul dintre exemplare este aproape complet și ar putea fi cel mai bine conservat mastodont din tot Peru, a transmis paleontologul Ivan Meza.
Oamenii de știință speră acum să găsească mai multe fosile în zonă, care ar putea oferi indicii despre cum și când au ajuns mastodonții acolo.
Vorbim despre o zonă mică, de mai puțin de un hectar. Până acum am descoperit trei exemplare, cu posibilitatea de a găsi mai multe, și de la alte tipuri de animale, a spus Meza.
Experții cred că mastodonții au migrat din America de Nord către America de Sud în căutarea hranei și apei, pe măsură ce condițiile climatice se schimbau.
Peru este o sursă bogată de rămășițe preistorice. În aprilie, o echipă de paleontologi a dezvăluit craniul fosilizat al unui delfin de râu, cel mai mare găsit până în prezent, care înota prin Amazonul peruvian acum aproximativ 16 milioane de ani.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!