Sezonul estival atinge apogeul pe litoral, unde acest weekend se anunță a fi cel mai aglomerat din vară. Hotelurile sunt ocupate la capacitate maximă, cu toate camerele rezervate, iar la cluburile din zonă mesele au fost rezervate cu o lună în avans.
Chiar dacă aglomerația este vizibilă în toate stațiunile de pe litoralul românesc, mulți turiști văd acest lucru ca pe un semn că au ales destinația potrivită pentru vacanță.
Pe plaja din Eforie Nord de exemplu, la orele prânzului, era dificil să găsești un loc liber, iar accesul la mare era complicat de mulțimea de prosoape, șezlonguri și umbrele. Cei care au dorit să se răcorească în apă au fost nevoiți să facă slalom printre acestea.
Întrebat de reporterii ProTV despre bugetul său pentru acest weekend, un turist a estimat cheltuielile zilnice la 400-500 de lei, menționând că prețurile pe litoralul românesc sunt destul de ridicate.
Prețurile de pe litoralul românesc, mai mari față de cele din străinătate
Prețurile pentru închirierea șezlongurilor au crescut semnificativ, iar disponibilitatea acestora este limitată, dar mulți turiști aleg să nu se mai gândească la costuri, având în vedere durata scurtă a vacanței.
La terasele de pe faleză, prețurile reflectă vârful de sezon: o pizza costă 35 de lei, o shaorma 30 de lei, iar o porție mică de hamsii 10 lei.
Pentru un frappe veți plăti 20 de lei, iar o limonadă costă 15 lei, potrivit ProTV. O bere la draft variază între 6 și 8 lei.
Pe timp de noapte, atmosfera se schimbă radical
Într-un club din Mamaia, mesele au fost rezervate cu o lună înainte, iar consumația minimă este de 1.500 de lei. O sticlă de șampanie costă 850 de lei, iar o sticlă de tărie începe de la 650 de lei.
Potrivit datelor furnizate de patronatele din industria ospitalității, în acest weekend, litoralul românesc găzduiește aproximativ 200.000 de turiști.