17.8 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiCare este starea pilotului catapultat din avionul MIG-21 prฤƒbuศ™it marศ›i

Care este starea pilotului catapultat din avionul MIG-21 prฤƒbuศ™it marศ›i

Locotenent-comandorul Andrei Criste, pilotul aeronavei MIG 21 LanceR prฤƒbuศ™itฤƒ marศ›i în judeศ›ul Mureศ™, care a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenลฃฤƒ Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureศ™ti, a fost evaluat de o echipฤƒ multidisciplinarฤƒ constituitฤƒ din medici specialiลŸti în medicinฤƒ de urgenลฃฤƒ, neurochirurgie, chirurgie toracicฤƒ, Anestezie Terapie Intensivฤƒ (ATI) ลŸi chirurgie generalฤƒ pentru evaluarea medicalฤƒ, stabilirea diagnosticului ลŸi instituirea conduitei terapeutice chirurgicale ลŸi medicale.

Locotenent-comandorul Andrei Criste a fost internat, în Secลฃia ATI, cu diagnosticul politraumatism prin catapultare. Pilotul este conลŸtient, cooperant, orientat temporo-spaศ›ial, stabil hemodinamic ลŸi respirator, transmite MApN.

Aeronava MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aerianฤƒ Cîmpia Turzii, pilotatฤƒ de locotenent-comandorul Andrei Criste, s-a prฤƒbuศ™it marศ›i, în jurul orei 14.30, în apropierea localitฤƒศ›ii Dedrad, judeศ›ul Mureศ™.

Aeronava implicatฤƒ în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aerianฤƒ din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucศ›ie împreunฤƒ cu alte douฤƒ aeronave de acelaศ™i tip.

În timpul executฤƒrii misiunii, pilotul a raportat cฤƒ se aflฤƒ într-o situaศ›ie de urgenศ›ฤƒ ศ™i s-a catapultat, aeronava prฤƒbuศ™indu-se în afara ariilor locuite. Celelalte douฤƒ aeronave au revenit în bazฤƒ, în siguranศ›ฤƒ, în jurul orei 15.00.

Iniศ›ial, pilotul a fost internat la Spitalul Clinic Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ Târgu Mureศ™, unde a fost evaluat de o echipฤƒ medicalฤƒ care a constatat cฤƒ viaศ›a sa nu este în pericol ศ™i a autorizat transferul pacientului la Spitalul Universitar de Urgenศ›ฤƒ Militar Central din Bucureศ™ti, pentru tratament de specialitate ศ™i recuperare.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit cu medicul Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ, renumitul medic, รฎntr-o ceremonie elegantฤƒ desfฤƒศ™uratฤƒ la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidenศ›iale. Doi candidaศ›i au fost respinศ™i

Pรขnฤƒ รฎn prezent, pentru alegerile prezidenศ›iale din 2024 din Romรขnia, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ