În ciuda deciziilor instanței și a intervențiilor de la nivelul Ministerului Educației, conducerea Școlii Normale din Târgoviște și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița fac tot posibilul pentru a-I lua din drepturile prevăzute de lege unei profesoare aflate la vârsta pensionării, care dorește și poate să mai rămână în activitate.
„România liberă” a prezentat cazul profesoarei Elena Cernoiu, căreia I s-a blocat abuziv dreptul de a rămâne în activitate, prin metodologii inventate de direcțiunea Școlii Normale din Târgoviște.
Profesoara și-a câștigat drepturile în primă instanță, dar, cu toate acestea, pentru ISJ Dâmbovița, unde e lege e și tocmeală.
A fost nevoie de intervenții de la nivelul Ministerului Educației, ca ISJ să treacă postul de professor în litigiu și pentru a-I prelungi legal contractual Elenei Cernoiu.
Chiar și așa, conducerea Școlii Normale a mai încercat un artificiu: încheierea contractului de muncă și semnarea unuia nou.
A fost din nou nevoie de sesizări la minister, pentru a se reveni, iar contractul inițial de muncă să fie prelungit prin act adițional, cum prevede legislația în vigoare.
Chiar și așa, direcțiunea unității de învățământ preuniversitar a mai găsit o modalitate de a o „sancționa” pe profesoară: i-a luat din numărul relor suplimentare, oferind ore unui alt cadru didavctic care, nu doar că nu este titular al unității, dar nu are nici calificarea pe materia predată.
Ambițiile conducerii școlii au trecut și peste interesele elevilor, la o clasă, la aceeași materie, ajungând să predea, în aceeași săptămână, doi profesori, Elena Cernoiu și oersoana angajată din exterior la plata cu ora.
„Îndreptarea abuzului privind menținerea mea pe un post aflat în litigiu ( grație Sentinței judecătorești cu titlu executoriu de drept nr.480 / 09.08.2023 și a Adresei nr. 18113/01.09.2023 de laMinisterul Educației ) ar fi trebuit sădetermine,conform dreptului conferit de art.208 alin. 2 din Legea învățământului 198/2023, și îndreptarea abuzului privind retragerea orelor suplimentare ce mi-au fost date la începutul anului școlar și care fac parte din acest post în litigiu dar se pare că NU și pentru directorul acestui prestigios colegiu, elevii finnd cei mai afectați de această situație.
Menționez că elevii sunt cei mai afectați întrucât profesorul căruia i s-au dat aceste 4 ore suplimetare este din exteriorul școlii dar mai mult, la una din clase predă aceeași materie ca și mine și pune note în aceeași rubrica cu mine ( lucru total ilegal) iar la alta clasă predă aceeași materie ca și mine, psihologie, fără a avea calificarea necesară (altă ilegalitate) văduvindu-i pe elevi de materia numită Logică pe care ar fi trebuit să o predea”, se arată în plângerea profesoarei.
Elena Cernoiu își continuă lupta cu școala și cu ISJ, pe toate căile prevăzute de lege.
Marți este programat apelul procesului.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!