Camionagiii sindicalizați din Coreea de Sud au demarat joi (24 noiembrie) a doua grevă majoră în mai puțin de șase luni, amenințând că vor întrerupe producția și aprovizionarea cu combustibil pentru industriile țării, de la auto la petrochimie, în a zecea cea mai mare economie a lumii.
Odată cu ascensiunea costurilor cu combustibilul, camionagiii cer guvernului să stabilească permanent un sistem de plată minimă cunoscut sub numele de „Rata de transport sigură”, care urmează să expire până la sfârșitul anului, și să extindă beneficiile pentru camionagii în alte industrii, inclusiv cele petroliere, potrivit Reuters.
Guvernul a spus că va prelungi schema cu trei ani, dar a respins alte cereri ale sindicatelor. În iunie, o grevă non-violentă de opt zile a camionagiilor a întârziat transporturile de mărfuri în a patra cea mai mare economie a Asiei, costând peste 1,2 miliarde de dolari în producție pierdută și livrări neîndeplinite, înainte de a se încheia, fiecare parte pretinzând că a avut de câștigat concesii.
Camionagii din sindicate au intrat într-o grevă majoră în Coreea de Sud, nu mai puțin de 16 mitinguri fiind organizate în toată țara
Sindicatul de la organizare a dat startul la 16 mitinguri în toată țara, joi dimineață, inclusiv într-un port din Ulsan care găzduiește principala fabrică de producție a Hyundai Motor. Sindicatul a estimat că aproximativ 22.000 de persoane au participat la mitinguri, în timp ce Ministerul Transporturilor a spus că au participat aproximativ 9.600 de persoane și nu au existat ciocniri cu evenimentele de monitorizare ale poliției.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!