1 C
București
luni, 27 ianuarie 2025
AcasăSocialEducațieBacalaureat 2025: Încep probele de evaluare a competenţelor

Bacalaureat 2025: Încep probele de evaluare a competenţelor

Prima probă, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, se desfășoară în perioada 27 – 29 ianuarie

Elevii din clasa a 12-a au început probele de evaluare a competențelor, din cadrul examenului de bacalaureat 2025. Prima probă, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, se desfășoară în perioada 27 – 29 ianuarie.

Calendarul probelor:

  • 27 – 29 ianuarie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
  • 29 – 31 ianuarie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.
  • 3 – 5 februarie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
  • 5 – 7 februarie: Evaluarea competențelor digitale.

Ministrul Educației, Daniel David, a transmis un mesaj de încurajare pentru elevi, subliniind că metodologia pentru aceste probe, elaborată anul trecut, a fost menținută pentru a respecta procesul educațional început.

„Să nu vă temeți de propriile emoții, dar nici nu vă îngrijorați mai mult decât este cazul. Fiți curajoși, încrezători și dați tot ce aveți mai bun,” a declarat ministrul David.

De asemenea, el a făcut apel la părinți să susțină empatic elevii, fără a pune presiune inutilă, și a încurajat cadrele didactice să se adapteze noilor metodologii „de dragul elevilor”.
Examenul de bacalaureat va continua cu probele scrise, care se vor desfășura între 10 și 16 iunie:

  • 10 iunie: Limba și literatura română.
  • 11 iunie: Proba scrisă obligatorie a profilului.
  • 13 iunie: Proba la alegere a profilului.
  • 16 iunie: Limba și literatura maternă.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 20 iunie, urmând ca perioada de depunere a contestațiilor să fie între 23 și 24 iunie. Rezultatele finale vor fi publicate pe 30 iunie.

Ministerul Educației are încredere în acest proces de evaluare că va decurge în condiții optime, oferind sprijin atât elevilor, cât și profesorilor pentru examen.

Urmărește România Liberă pe Google NewsLinkedinTwitterFacebook și Youtube

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Date noi despre jaful de la Muzeul Drents: Mașina hoților, găsită arsă

În vizorul autorităților se află inclusiv clanul Remmo, o grupare de crimă organizată de origine libanezo-kurdă, cunoscută pentru furturi spectaculoase de artă Anchetatorii olandezi au...

MAE: Cetățeni români blocați în Congo, în urma ofensivei unei grupări rebele

Ministerul a precizat că au fost primite cereri de asistență consulară din partea familiilor românilor aflați în Congo Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat duminică...

Date noi despre jaful de la Muzeul Drents: Mașina hoților, găsită arsă

În vizorul autorităților se află inclusiv clanul Remmo, o grupare de crimă organizată de origine libanezo-kurdă, cunoscută pentru furturi spectaculoase de artă Anchetatorii olandezi au...
Ultima oră
Pe aceeași temă