5 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăSportFotbalAvanpremiera filmului „În inima Naționalei - Din vestiar până în Germania” a...

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei – Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de Remus Achim, a fost lansat, joi seara, la Cinema City din AFI Cotroceni. Producția intră în avanpremieră în cinematografe începând din 13 mai.

Avanpremiera filmului-documentar „În inima naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seară, la București, în prezența a peste 1.000 de invitați surpriză, oficialităţi, artiști, sportivi și membri ai lotului național. Producția ajunge în cinematografe începând din 13 mai.

Lungmetrajul lui Remus Achim, filmul-eveniment distribuit de Forum Film România, spune povestea revenirii României la Campionatul European, după opt ani de absență, oferind suporterilor și publicului general acces fără precedent în culisele călătoriei spre EURO 2024. Protagoniștii documentarului sunt chiar tricolorii din lotul național și selecționerul, aceștia împărtășind publicului povești unice și pline de emoție din parcursul lor profesional, dar și personal, precum și lecții valoroase asimilate în timpul calificării la CE de anul acesta.

„Am descoperit în timpul filmărilor o echipă solidă și niște oameni extraordinari, care mi-au reamintit ce înseamnă bucuria sportului practicat cu pasiune și implicare. Este un film dedicat întregii familii, dar am convingerea că mesajele lui sunt cu atât mai valoroase pentru orice copil sau adolescent care, odată ajuns în sala de cinema, va avea acces la povești care să îl inspire și motiveze să devină cea mai bună versiune a sa”, a povestit Remus Achim, regizorul filmului.

Proiectul este unul unic în fotbalul românesc, iar la realizarea lui au contribuit 21 de specialiști care au selectat tot ce este mai important din cele peste 100 de ore de filmări, în opt țări diferite, precum și imagini din cele zece partide din campania de calificare pentru EURO 2024.

„Este mai mult decât un film despre fotbal, sau despre sport. Este chiar povestea oamenilor care au făcut imposibilul posibil, într-un moment în care sportul românesc avea foarte mare nevoie de victorii, iar lecțiile împărtășite de echipa națională sunt o inspirație atât pentru viitoarele generații de sportivi, cât și pentru fiecare dintre noi în parte, indiferent de domeniul de activitate. Este un film despre toți românii, care ar trebui să se regăsească în acest film. Inclusiv eu, care îi cunosc foarte bine pe jucători, i-am redescoperit”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Selecționerul Edward Iordănescu, prezent și el al eveniment, a vorbit la finalul acestuia: „M-au încercat emoții, mai ales când am văzut trăirile băieților. Mi s-a confirmat că am fost o familie unită pe durata campaniei. Au fost momente grele, dar împreună le-am depășit. Asta ne face să fim fericiți, dar ne responsabilizează pentru ce urmează. Ne dă un tonus bun pentru EURO. Va fi infinit mai greu, dar trebuie să ne creștem nivelul. Dăm peste cei mai buni jucători și cele mai bune echipe”.

La avanpremieră au participat printre alţii premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, selecţionerul echipei naţionale, Edward Iordănescu, jucători ai primei reprezentative precum Darius Olaru şi Adrian Şut, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, preşedinţi de federaţii, foşti fotbalişti şi sportivi.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

TikTok lansează măsuri pentru protejarea integrităţii alegerilor din România

În contextul alegerilor din România, TikTok anunţă o serie de iniţiative menite să combată dezinformarea şi să sprijine accesul utilizatorilor la informaţii corecte. TikTok subliniază,...

TikTok, platforma strategiei lui Călin Georgescu și rădăcinile sale în China

Combinația dintre politică și tehnologie l-a adus pe primul loc pe Călin Georgescu, în opțiunile românilor TikTok, platforma pe care Călin Georgescu a reușit să...

Fermierii cer credite pe termen lung, băncile promit creșterea finanțării în agricultură

Fermierii din România reclamă dificultăți în accesarea capitalului și solicită împrumuturi pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru a putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă