2.5 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalAustria a decis să înghețe prețul energiei electrice din decembrie 2022 până...

Austria a decis să înghețe prețul energiei electrice din decembrie 2022 până în iunie 2024

Austria va îngheța prețul energiei electrice din decembrie până în iunie 2024.

Guvernul austriac a anunțat miercuri planurile de plafonare a costurilor energiei electrice începând cu luna decembrie, pentru a face față creșterii prețurilor, declanșată parțial de invazia Rusiei în Ucraina, potrivit CNN, conform cotidianul.ro.

Plafonarea prețurilor „este eficientă pentru aproximativ 80% din consumul mediu al unei gospodării și atenuează masiv creșterea costurilor. Pentru un consum mai mare de 2900 kWh, trebuie plătit prețul pieței. Acest lucru oferă, de asemenea, un stimulent pentru economisirea energiei electrice”, a declarat cancelarul Karl Nehammer înainte de o reuniune a Consiliului de Miniștri.

Austria va îngheța prețul energiei electrice din decembrie până în iunie 2024, rezultând o economie de 500 de euro pe an pentru o gospodărie

Înghețarea costului energiei electrice va intra în vigoare începând cu 1 decembrie și va rămâne valabilă până la 30 iunie 2024. Măsura ar trebui să scutească o gospodărie de o cheltuială medie de aproximativ 500 de euro (497 de dolari) pe an, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Miniștri.

Guvernul își propune să adopte planul în parlament „cât mai repede posibil, probabil în octombrie”, a precizat Nehammer.

Nouă state UE se opun revizuirii pieței energetice, în urma creșterii prețurilor

Miniștrii Energiei din UE au programat o reuniune pentru joi. Revizuirea pieței energetice împarte Europa în două tabere.

Germania, Danemarca și alte șapte țări UE s-au opus revizuirii pieței de energie electrică a blocului ca răspuns la prețurile ridicate la energie. Miniștrii Energiei celor nouă țări susțin că mișcarea ar putea crește costul adăugării de energie regenerabilă la sistem pe termen lung. Astfel, oficialii europeni au programat pentru joi o întâlnire în care să stabilească soluții.

Prețurile au crescut la niveluri record în toamnă, în contextul în care rezervele limitate de gaz s-au ciocnit cu cererea în creștere în economiile care se redresează după pandemia de COVID-19. Într-o declarație comună, cele nouă țări au cerut UE să rămână cu designul actual al pieței energetice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Poveștile jucătorilor care au reușit să câștige sume mari și sfaturile lor

Lumea jocurilor de noroc a dat naștere multor legende, ale căror povești continuă să inspire și să fascineze jucătorii ocazionali și profesioniștii deopotrivă. Deși...

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere şedinţa de joi, 21 noiembrie 2024

Bursa de Valori București (BVB) a încheiat ședința de joi cu o creștere generală a pieței, valoarea totală a tranzacțiilor fiind de 35,09 milioane...

Tunari, Ilfov: Incendiu la trei imobile. 10 autospeciale ale ISU intervin

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu care se manifestă la 3 imobile, aflate pe strada 9 Mai, localitatea Tunari, județul Ilfov. În momentul de față...
Ultima oră
Pe aceeași temă