3 C
București
marți, 12 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiAtac din Parlament la Iohannis: „De ce a aterizat F-35 abia după-amiaza...

Atac din Parlament la Iohannis: „De ce a aterizat F-35 abia după-amiaza aceasta, 12 noiembrie, în Parlament? Simplu: pentru că a decolat prea târziu din Cotroceni!”

Camera Deputaţilor a votat, marţi, deodată şi în procedură de urgenţă, la solicitarea Guvernului, proiectul privind achiziția a 32 de avioane F-35 de la americani.

Proiectul merge la Senat, care este for decizional.

Contractul pentru achiziția a 32 de avioane F35 va fi semnat pe 21 noiembrie.

Aşa că deodată e urgent, deşi până acum proiectul a zăcut pe undeva, după aprobarea din CSAT şi Guvern. Iar acum cu chiu cu vai a trecut de prima Cameră, care s-a reunit în regim hibrid, pentru că e lege organică şi e nevoie de votul a 51% plus 1 din numărul total de parlamentarilor pentru a trece.

Primele avioane multirol F-35 sunt estimate să ajungă efectiv în anul 2030, spune președintele interimar al Comisiei de Apărare, Sorin Moldovan.

F-35 a aterizat abia după-amiaza asta în Parlament, pentru că a decolat prea târziu din Cotroceni, acuză însă vicepreședintele Comisiei de Apărare, Bogdan Rodeanu, deputat USR.

„De ce a aterizat F-35 abia după-amiaza aceasta, 12 noiembrie, în Parlament? Simplu: pentru că a decolat prea târziu din Cotroceni!. Deși Consiliul Suprem de Apărare a Țării a avizat programul de înzestrare a Armatei cu F-35 pe 6 noiembrie, iar Guvernul a aprobat proiectul de lege pe 7 noiembrie, acesta a fost transmis către Parlament abia după-amiaza aceasta, neanunțat și neașteptat, după finalizarea tuturor procedurilor parlamentare programate”, scrie pe Facebook Bogdan Rodeanu.

Procedurile parlamentare s-au derulat foarte rapid

El arată că a fost convocat din nou Biroul Permanent, a fost convocată Comisia de Apărare, proiectul a fost dezbătut în comisie și s-a dat raport de adoptare.

„A fost reconvocat plenul Parlamentului și, cu oarecare emoții, a fost întrunită și majoritatea de parlamentari în regim hibrid, cu voturile necesare pentru o lege organică. Explicaţia e simplă, din nou: Președintele, obosit de la atâta muncă pentru , se odihnește acum și la programele majore de înzestrare a Armatei. Oare câte zile au stat reprezentanții instituțiilor guvernamentale pe lângă gardurile Cotroceniului pentru a obține semnătura pe avizul CSAT, de la însuși președintele CSAT și totodată președintele României?”, încheie Rodeanu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

INS: Salariul mediu brut a crescut în septembrie, cu variații în sectoarele economiei

Câștigul salarial mediu brut din România a ajuns în septembrie 2024 la 8.553 lei, cu 1,3% mai mult față de luna anterioară, conform datelor...

PROPANUL: Revoluție în domeniul pompelor de căldură

Aflați toate avantajele unui mediu de lucru natural care produce apă caldă într-un mod ecologic. Cu câțiva ani în urmă, puțini ar fi prezis...

Ucraina transformă economia, pentru a crește producția și a atrage conaționalii înapoi în țară

Guvernul Ucrainei vizează o schimbare majoră a economiei naționale, axată pe producția de bunuri cu valoare adăugată mare Guvernul ucrainean vrea și reducerea dependenței...
Ultima oră
Pe aceeași temă