20.9 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiAplicații comune de artilerie ale armatelor României și Statelor Unite

Aplicații comune de artilerie ale armatelor României și Statelor Unite

Personalul participant și echipamentele provin din Batalionul 1, Regimentul 77 de artilerie de câmp, Brigada 41 de artilerie de câmp a SUA „Rail Gunners”, cu baza la Grafenwoehr, Germania.

Exercițiu este efectuat în colaborare cu Forțele Terestre Române la baza aeriană Mihail Kogălniceanu și la Poligonul Capu Midia. La manevre vor participa și reprezentanți ai Forțelor Aeriene ale SUA, Comandamentului pentru Operații Speciale al SUA în Europa și Forțelor Navale ale SUA.

Evenimentul bilateral este conceput pentru a demonstra capacitatea Comandamentului European al SUA de a desfășura sisteme de artilerie cu rază mare de acțiune în sprijinul NATO, se afirmă în comunicatul Forțele Terestre ale SUA în Europa.

Capacitatea de a disloca rapid forțe pregătite pentru luptă în teatrul de război este esențială în proiectarea de forțe în orice clipă pentru a sprijini alianța, se precizează în comunicat.

„Suntem onorați să lucrăm alături de aliații noștri din România ca o singură echipă în sprijinul misiunii NATO. Rapid Falcon este un mare exercițiu comun care demonstrează abilitatea noastră de disloca rapid militari și capacități de foc cu rază lungă de acțiune în orice clipă, oriunde în teatrul european”, a declarat colonelul Daniel Miller, comandantul Brigăzii 41 de artilerie de câmp.

Rapid Falcon permite brigăzii să se antreneze pentru o misiune comună cunoscută sub numele de Infiltrare rapidă HIMARS sau HI-RAIN, care implică dislocarea rapidă a unității și a echipamentului într-o zonă, efectuarea rapidă a unei misiuni de bombardament și apoi revenirea imediată la baza de plecare.

Acest exercițiu este cel de-al doilea exercițiu cu trageri reale al Brigăzii 41 de artilerie de câmp (SUA) în afara Germaniei și primul în România după reactivarea unității, în septembrie 2019.

Cele mai citite

Pâine posibil contaminată, retrasă de la raft

Cei care au cumpărat produsul sunt rugaţi să nu îl consume şi să îl returneze pentru a primi înapoi contravaloarea Cunoscutul retailer a transmis clienților...

Nouă persoane reținute în urma violențelor din orașul Pantelimon

Nouă persoane au fost reţinute marţi, în urma audierilor desfăşurate în cazul conflictului care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul Pantelimon,...

Cavalerul Bădulescu a primit centura de castitate

Mai puțin cunoscutul dar prea mult mediatul domn Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei și consilier general, în timpul mandatului doamnei Firea (această Dulcinee...
Ultima oră
Pe aceeași temă