2.1 C
București
joi, 28 noiembrie 2024
AcasăSocialMeteoANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi...

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării

Variaţii de temperatură şi intervale cu precipitaţii importante cantitativ, în majoritatea regiunilor, sunt caracteristicile meteorologice valabile pentru următoarele două săptămâni (18 septembrie – 1 octombrie), conform prognozei, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în prima săptămână de prognoză, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la cealaltă si se vor situa în general peste normele caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor între 26 şi 28 de grade şi ale minimelor între 4 şi 16 grade. În 24 şi 25 septembrie se estimează o răcire, apoi chiar dacă se va mai încălzi uşor, vremea se va menţine relativ normală din punct de vedere termic, cu maxime de 24 – 26 de grade şi minime de 10 – 12 grade, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 19, 20 septembrie şi din nou în 24 şi 25 septembrie.

În Crişana, valorile termice diurne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului, astfel că mediile acestora vor fi cele mai coborâte, respectiv de 26 de grade, în 19, 20, 24, 25, 30 septembrie şi 1 octombrie, iar în rest se vor situa între 27 şi 29 de grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal perioadei. Temperaturile minime se vor situa în jurul a 14 grade în prima săptămână de prognoză, apoi vor scădea treptat până la 10 grade mediat regional. Sunt prognozate ploi în perioada 18 – 21 septembrie şi din nou în zilele de 24 şi 25 septembrie.

În Transilvania, în prima săptămână, valorile termice diurne vor creşte de la 24 la 28 de grade mediat regional, dar din 24 septembrie vremea va intra într-un proces treptat de răcire, astfel încât maximele vor ajunge la medii de 22 de grade. Temperaturile minime vor fi, în medie, de 8 – 10 grade, doar în 20, 21, 24 şi 25 septembrie vor urca la medii de 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 19 şi 20 septembrie şi din nou în 25 şi 26 septembrie.

În Maramureş, în următoarele zile, vremea va fi în general caldă, cu medii ale maximelor de 24 – 28 de grade, cele mai scăzute estimate pentru 19 septembrie, iar ale minimelor de 12- 14 grade. În 24 septembrie se va răci semnificativ, un proces care de altfel va continua uşor până spre finalul intervalului, astfel încât valorile diurne vor fi de la 26 spre 22 de grade, iar cele nocturne de la 14 spre 10 grade, mediate regional. Sunt prognozate ploi în perioada 18 – 21 septembrie, dar şi în 24 şi 25 septembrie.

În Moldova, vremea va fi caldă şi în general frumoasă în prima săptămână de prognoză, cu valori termice ce nu vor varia semnificativ de la o zi la cealaltă, astfel încât mediile maximelor se vor situa între 26 şi 28 de grade, iar minimele între 12 şi 14 grade. În a doua săptămână se va răci uşor dar continuu, până la valori mediate regional ale maximelor de 22 de grade şi ale minimelor de 10 grade. Probabilitatea pentru averse va fi scăzută pe aproape tot intervalul de prognoză.

În Dobrogea, vremea va fi în general frumoasă pe tot intervalul de prognoză, iar valorile termice mai ridicate decât în mod normal până în data de 25 septembrie, apoi vor scădea uşor şi se vor apropia de cele caracteristice perioadei. Astfel, maximele vor avea medii între 24 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate în 23 şi 24 septembrie, iar minimele între 14 şi 16 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi scăzută pe aproape tot parcursul intervalului.

În Muntenia, vremea se va încălzi treptat până în data de 24 septembrie, astfel încât regimul termic diurn va varia de la valori mediate regional de 26 până spre 30 de grade, iar cel nocturn de la 12 la 16 grade. După această dată se va răci uşor, maximele vor scădea la medii de 25 de grade, iar minimele la 12 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi scăzută în cea mai mare parte a intervalului.

În Oltenia, în perioada 18 – 23 septembrie, vremea va fi în mare parte a regiunii uşor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu medii ale maximelor ce vor creşte de la 24 spre 28 de grade şi ale minimelor oscilante între 12 şi 16 grade. A doua săptămână de prognoză va aduce o uşoară răcorire, astfel încât media valorilor maxime va coborî spre 24 de grade, iar cea a minimelor spre 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 19 şi 20 septembrie, ulterior şi în 25 şi 26 septembrie.

La munte, valorile termice vor avea variaţii pe parcursul intervalului. În prima săptămână, acestea vor creşte treptat, iar în următoarea săptămână vor avea tendinţa de scădere uşoară. În aceste condiţii, temperaturile maxime vor avea medii între 14 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în 23 septembrie, iar cele minime între 6 şi 10 grade, cu cele mai scăzute valori la finalul perioadei. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 18 – 22 septembrie şi din nou în 25 şi 26 septembrie. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Elena Lasconi consideră că anularea turului I al alegerilor prezidenţiale ar fi o încălcare gravă a democrației

Candidatul USR la Preşedinţie, Elena Lasconi, a declarat că anularea turului l al alegerilor prezidenţiale, ca urmare a sesizărilor depuse la CCR, ar fi...

Ucraina lovește un depozit de muniție al Rusiei, lângă Vovceansk

În ziua 1008 de război, Ucraina a distrus un depozit de muniție al Rusiei, situat lângă Vovceansk și a atacat cu drone o bază...

Protestele împotriva lui Călin Georgescu continuă. Ambasada SUA a reacționat la situația creată

Iau amploare protestele după intrarea în turul doi a lui Călin Georgescu. Mii de tineri au ieşit din nou în stradă, aseară, şi i-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă