13.2 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăEconomieAlegerea Europei: folosirea activelor blocate în scopuri benefice

Alegerea Europei: folosirea activelor blocate în scopuri benefice

Odată cu orientarea Statelor Unite spre interior, urgența de a acționa nu poate fi subestimată.

Acum este momentul pentru ca Europa să decidă – utilizarea activelor rusești înghețate pentru binele general, sprijinind Ucraina, sau riscul de a aștepta până când sprijinul american ar putea să scadă după alegeri.

Acest apel la acțiune de către Lee Buchheit, Senior Fellow la Friends of Europe și Profesor Onorific la Universitatea Edinburgh Law School, îndeamnă liderii europeni să ia măsurile necesare pentru a confisca activele rusești înghețate pentru a asigura viitorul Ucrainei.

Singura modalitate de a asigura că europenii rămân stăpâni pe propriul lor destin este să autorizeze și să aloce fonduri suficiente pentru a sprijini nevoile bugetare și militare ale Ucrainei pentru viitorul previzibil,

argumentează Buchheit.

Țările care dețin activele înghețate trebuie să pregătească cadrul legislativ intern pentru o posibilă confiscare a celor 320 de miliarde de dolari în active înghețate în următoarele luni, spune el, avertizând asupra alegerii clare cu care se confruntă Europa.

Peisajul politic incert din Statele Unite ar putea forța o alegere europeană: riscarea unor consecințe grave pentru securitatea Europei sau continuarea finanțării Ucrainei pe cont propriu Europa trebuie să acționeze acum pentru a preveni o eroziune periculoasă a securității și influenței sale,

subliniază Buchheit.

Stabilirea unui cont fiduciar ar asigura că aceste fonduri sunt protejate de fluctuațiile politice și dedicate exclusiv apărării și reconstrucției Ucrainei, reducând astfel necesitatea ca contribuabilii europeni să suporte costurile.

Buchheit conturează acțiuni esențiale și urgente pentru guvernele europene:

  • Stabilirea unui cont fiduciar: gestionarea în siguranță a activelor înghețate printr-o instituție financiară internațională.
  • Acțiune legislativă: adoptarea de legi în țările care dețin active înghețate pentru a permite confiscarea și transferul rapid al acestora.
  • Garanții legale pentru Belgia: indemnizarea Belgiei, cel mai mare deținător al acestor active, de riscurile legale potențiale.
  • Cadrul de despăgubiri: accelerarea creării unui organism recunoscut internațional pentru a gestiona cererile de despăgubiri împotriva Rusiei.

Acest apel la acțiune subliniază deciziile critice pe care Europa trebuie să le ia pentru a sprijini Ucraina și pentru a-și asigura propriul viitor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Trump în siguranță, după o „aparentă” tentativă de asasinat

Suspectul și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în lupta împotriva Rusiei Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, este în afara oricărui pericol, după ce Serviciul...

Giurgiu dă lovitura! Biletul de milioane al premiului la Loto, a fost jucat în oraș

Acesta este al doilea câştig la Joker de categoria I, obţinut în acest an Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Giurgiu. Marele...

Doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac

Doi bărbați au decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un copac. În urma impactului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă