4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zilei Al Gore: Avem o problemă de credibilitate climatică

 Al Gore: Avem o problemă de credibilitate climatică

Fostul vicepreședinte american, Al Gore, a recunoscut că lumea se confruntă cu o problemă de credibilitate climatică.

Vorbind la summitul climatic COP27 din Egipt, fostul vicepreședinte al SUA a spus că liderii mondiali vorbesc și încep să acționeze, dar nu fac suficient.

El a criticat căutarea continuă a națiunilor dezvoltate de resurse de gaze în Africa, pe care el a descris-o drept „colonialismul combustibililor fosili”.

Al Gore vede că există o problemă de credibilitate climatică, iar așa-numită „cursă pentru gaz” nu duce de fapt nicăieri


„Trebuie să vedem așa-numita „cursă pentru gaz” exact ceea ce este cu adevărat: o cursă pe un pod către nicăieri, lăsând țările lumii să se confrunte cu haosul climatic și miliarde de active blocate, în special aici, în Africa” a mai spus el, potrivit Reuters.


Discursul lui Al Gore s-a adăugat la tonul urgent dat la Sharm el-Sheikh, în timp ce guvernele stau de două săptămâni la discuții cu privire la modul de evitare a schimbărilor climatice, chiar dacă sunt distrași de războiul Rusiei în Ucraina, inflația de consum și deficitul de energie.

Canada este pregătită să furnizeze mai mult petrol, gaze și uraniu în Europa

Canada este pregătită să furnizeze mai mult petrol, gaze și uraniu țărilor din Europa pentru a contracara criza energetică provocată de invazia Rusiei în Ucraina.

Declarația a fost făcută de ministrul resurselor naturale al Canadei, Jonathan Wilkinson, potrivit BBC.

Ministrul canadian spune că multe țări sunt gata să „ajute cât mai mult posibil în ceea ce privește eliminarea petrolului și gazelor rusești”.

De exemplu, Canada s-a angajat să exporte încă 200.000 de barili de petrol și 100.000 de barili de gaze naturale la cererea aliaților săi lansată în timpul unei întâlniri a miniștrilor mondiali ai energiei la Agenția Internațională pentru Energie (IEA) la Paris.

„Ne așteptăm să ajungem la 300.000 de barili până la sfârșitul anului”, a spus Wilkinson.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Riscul unui război nuclear nu a fost niciodată atât de mare pentru Coreea de Nord, spune Kim Jong Un. Acuzații la adresa SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a acuzat Statele Unite de amplificarea tensiunilor, afirmând că riscul unui război nuclear nu a fost niciodată atât de...

România cade pe locul 17 în piața auto europeană a mașinilor electrice după reducerea subvențiilor

Eliminarea primei de 10.000 de euro din programul Rabla Plus a dus la o scădere drastică a vânzărilor de mașini electrice în România, care...

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani: Presiune asupra BCE pentru reducerea dobânzilor

Moneda euro a coborât la 1,0335 dolari, cel mai redus nivel din noiembrie 2022, în contextul speculațiilor că Banca Centrală Europeană (BCE) va trebui...
Ultima oră
Pe aceeași temă