Administraţia Biden intenţionează să îi îndemne pe toţi americanii să se vaccineze cu un nou booster anti-COVID-19 în această toamnă pentru a preveni apariţia unui nou val de infectări, a declarat duminică un oficial de la Casa Albă, relatează Reuters.
Acelaşi oficial american a spus că, deşi Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a raportat o creştere a numărului de infectări şi a numărului de spitalizări cauzate de noul coronavirus, nivelurile lor generale rămân scăzute, potrivit economica.net.
Joi, compania Moderna a anunţat că, potrivit unor date iniţiale, vaccinul său actualizat împotriva COVID-19 este eficient împotriva subvariantelor virale „Eris” şi „Fornax”.
Moderna şi alţi producători de vaccinuri anti-COVID-19, precum Novavax şi Pfizer-BioNTech, au creat versiuni ale vaccinurilor lor pentru a ţinti subvarianta XBB.1.5.
În aşteptarea autorizaţiilor emise de agenţiile de reglementare medicală din Statele Unite şi din Europa, aceste companii farmaceutice se aşteaptă ca versiunile actualizate ale vaccinurilor lor să devină disponibile în săptămânile următoare pentru a fi utilizate în cadrul sezonului de vaccinare de toamnă.
„Îi vom încuraja pe toţi americanii să se vaccineze cu aceste doze booster pe lângă vaccinurile antigripale şi cele anti-RSV” (serul dezvoltat împotriva virusului respirator sinciţial), a declarat acelaşi oficial de la Casa Albă.
Administraţia Biden intenţionează să îi îndemne pe toţi americanii să se vaccineze cu un nou booster anti-COVID-19 în această toamnă
Pastila anti Covid de la Pfizer reduce riscul de spitalizare și deces cu 89%, a anunțat, vineri, laboratorul farmaceutic american. Medicamentul, Paxlovid, este un antiviral care vine în completarea vaccinurilor deja existente pe piață.
Pfizer a anunţat vineri că pastila sa împotriva covid-19 – ”Paxlovid” – are o eficienţă de 89% în prevenirea riscului spitalizării sau morţii, potrivit unor prime rezultate ale unor studii clinice, relatează AFP. Întreprinderea a anunţat că vrea să furnizeze aceste rezultate ”imediat ce este posibil” Agenţiei americane a medicamentului (FDA), în vederea cererii unei autorizaţii.
Acesta este al doilea tratament de acest tip care prezintă rezultate pozitive, după un comprimat Merck, autorizat joi în Regatul Unit, prima ţară care l-a autorizat.
Primele rezultate ale Pfizer au la bază studii clinice efectuate pe un eșantion de peste 1.200 de adulţi bolnavi de Covid şi care prezintă un riscul să dezvolte o formă gravă a bolii.
La câteva zile după apariţia simptomelor, unora li s-a administrat pastila Pfizer, iar altora un placebo.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!