7.8 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăCoronavirus40 de psihologi britanici au dat de pământ cu “unitatea de sperieturi...

40 de psihologi britanici au dat de pământ cu “unitatea de sperieturi Covid-19” din guvernul britanic.

Unitatea guvernamentală “nudge” a fost extrem de lipsită de etică și a speriat publicul din cauza Covid. Tacticile sale au fost de „desfășurare a fricii, a rușinii și a țapului ispășitor” în timpul pandemiei și au fost etichetate drept „practică dubioasă din punct de vedere etic”.

Psihologii britanici au spus că tehnicile folosite de această unitate guvernamentală sunt discutabile și concepute pentru a speria oamenii.

Utilizarea unității sale „extrem de neetică” a umflat frica în rândul publicului în timpul pandemiei de Covid, au spus psihologii, făcându-i pe parlamentarii britanici să lanseze o investigație a reclamelor înfricoșătoare.

Un grup de psihologi a scris Comisiei pentru Administrație Publică și Afaceri Constituționale a Parlamentului britanic, avertizând că o echipă de funcționari publici dedicată starnirii fricilor și astfel lezarea comportamentului public în timpul pandemiei nu a fost trasă la răspundere pentru lipsă totală de etică.

Cei 40 de semnatari profesioniști ai scrisorii – conduși de Dr. Gary Sidley, un psiholog clinician pensionat – au spus că se opun folosirii reclamelor dramatice, care includeau sloganuri precum:

„Dacă ieși, poți să răspândești, oamenii vor muri.”

Ei au condamnat, de asemenea, folosirea „imaginilor bolnavilor acuți din secțiile de terapie intensivă” pe panouri publicitare și reclame la televiziune, precum și

„focalizarea mono macabră pRin afișarea numărului de decese cauzate de Covid-19 fără a menționa SI mortalitatea din alte cauze sau faptul că, în circumstanțe normale, aproximativ 1.600 de oameni mor în fiecare zi în Marea Britanie”.

Presa britanică a relatat că semnatarii au spus că este „foarte îndoielnic dacă o societate civilizată ar trebui să amplifice cu bună știință disconfortul emoțional al cetățenilor săi ca mijloc de a obține conformarea acestora”.

Scrisoarea a adăugat: „Oamenii de știință guvernamentali care folosesc frica, rușinea și țapul ispășitor pentru a schimba mintea este o practică dubioasă din punct de vedere etic, care seamănă, în unele privințe, cu tacticile folosite de regimurile totalitare precum China, în care statul provoacă durere unui subgrup al populației sale într-o încercare de a elimina convingerile și comportamentele pe care le percep a fi deviante.”

„Unitatea nudge” (n.r. nudge reprezintă termenul pentru tehnici pozitive de influențare a comportamentului public) a guvernului a fost înființată în Biroul Cabinetului în 2010 și este concepută pentru a aplica principiile științei comportamentale politicii publice.

Aceasta a fost folosită pentru a încuraja publicul să-și plătească taxele, să se prezinte în instanță și să-și doneze organele atunci când mor. Este cunoscută oficial ca „echipa de analize comportamentale”, dar se știe puțin despre modul în care funcționează de fapt.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

FIFA modifică regulile transferurilor după cazul Lassana Diarra. Noi reglementări provizorii anunțate

FIFA a adoptat un set de reguli temporare pentru transferurile jucătorilor, în urma unei decizii a Curții de Justiție a Uniunii Europene legate de...

Marcel Ciolacu: Dobânzile externe la care se împrumută România au început deja să scadă

Premierul a lansat un mesaj de încredere către mediul privat românesc și investitorii străini În cadrul primei ședințe a Cabinetului, premierul a subliniat importanța stabilității...

Programul băncilor în perioada sărbătorilor de iarnă: ce trebuie să știți pentru 24 decembrie – 7 ianuarie

În perioada sărbătorilor de iarnă, majoritatea băncilor își adaptează programul de lucru, iar multe dintre sucursale vor fi închise în zilele de 25 decembrie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă