3 C
București
marți, 21 ianuarie 2025
AcasăȘtirile zilei3 semne că trebuie să îl programezi pe cel mic la un...

3 semne că trebuie să îl programezi pe cel mic la un medic ortodont

Dacă ești părinte, cu siguranță ai întâmpinat și întâmpini tot felul de provocări în ceea ce privește sănătatea copilului tău.

Ce facem atunci când vine vorba de sănătatea orală?

Poate că nu are nevoie de un aparat dentar sau poate încă nu ești sigur. Însă când te gândești la ortodonție, îți vine în minte aparatul dentar acela clasic. Dacă nu ai purtat, cu siguranță l-ai văzut la ceilalți copii când erai adolescent sau chiar și la adulți. Acum fiind un accesoriu chiar cool.

E important să mergi cu cel mic regulat la medicul stomatolog și de aici vei primi toate îndrumările de care ai nevoie. De exemplu, tratamentul timpuriu intr-o ortodontie Cluj ajută mult la prevenirea sau la minimizarea problemelor de aliniere și de mușcătura de mai târziu.

Iată cele 3 semne importante că ar trebui să-l programezi pe cel mic la un ortodont

  1. Nu renunță la obiceiurile de copil

Începem prin a spune că vârsta nu este o regulă, însă specialiștii afirmă că vârstă de 6-7 ani este o perioadă grozavă pentru o primă vizită la ortodont. Pentru că până la vârstă de 7 ani, cel mai probabil, dinții de lapte ai copilului tău au fost înlocuiți cu cei adulți. Iar maxilarul și formă sa este destul de stabilită începând cu această vârstă.

Fiind o perioadă de tranziție, la un stomatolog Cluj poți identifica orice potențială problemă.

Dacă continuă să-și sugă degetul mare sau bagă mâna în gură destul de des, acest obicei poate fi unui dăunător în dezvoltarea orală a copilului tău pe termen lung.

Ca părinte, e bine să semnalezi toate indiciile. Pentru că suptul prelungit al degetului poate aduce o presiune asupra dinților frontali superiori și a maxilarului, de aceea ei vor fi “împinși” spre exterior.

  1. Ține limba sau vârful limbii între dinți

Când e mic și bebelușul împinge excesul de mâncare afară, este un lucru bun. Se previne cumva sufocarea. Însă reprezintă o problemă, când mai târziu își formează acest obicei de a scoate limba afară.

Dacă observi că ține vârful limbii între dinți atunci când se odihnește, doarme sau înghite este un semnal de alarmă. La fel și dacă respiră mai mult pe gură sau nu închide complet buzele, iar sunetele “s” sau “z” nu ies tocmai corespunzător.

  1. Zâmbetul copilului nu arată prea bine

Oricât de mult ne iubim copii, trebuie să luăm măsuri atunci când lucrurile nu arată corespunzător. Iar zâmbetul și fericirea lor merită pe deplin. Dacă copilul tău are dinții strâmbi, înghesuiți sau distanțați, nu-ți face griji. Cu o vizită la medicul ortodont, lucrurile vor deveni mai clare și vi se va da cea mai bună soluție.

Cele mai citite

Mahmoud Abbas vrea în continuare o „soluție cu două state” în noul mandat Trump

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a felicitat luni pe noul președinte american Donald Trump, declarând că este gata să coopereze cu el pentru a...

Minipiscine vs piscine tradiționale: Care este alegerea potrivită pentru tine?

Piscină clasică sau mini piscină? Ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor. Piscinele tradiționale oferă un spațiu generos pentru înot și alte activități acvatice,...

Randamentele titlurilor de stat pe 10 ani depășesc 8%: De ce crește costul împrumuturilor Ministerului Finanțelor?

Randamentele la titlurile de stat în lei cu scadența pe 10 ani au urcat peste pragul de 8%, rata de referință (fixing) stabilită de...
Ultima oră
Pe aceeași temă