În urmă cu 32 de ani, pe treptele Catedralei Metropolitane din Timișoara cădeau primii eroi ai Revoluției. Primii tineri mureau pentru libertate.
În fiecare an, drapelele sunt coborâte în bernă.
De aceea, în fiecare an, în această zi, se desfășoară slujbe religioase în bisericile din Timișoara și se depun coroane de flori în amintirea morților în Revoluția din Decembrie 1989, din orașul de pe Bega.
Astfel, vineri, 17 decembrie, după ce la ora 10.00, la Catedrala Mitropolitană din centru orașului, a avut loc a slujbă religioasă susținută de un sobor de preoți, la 10.30, au fost depuse coroane de flori la monumentul Crucificare, din fața catedralei de către familiile decedaților, revoluționari, dar și autorități locale și județene în frunte cu Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
Pe treptele Catedralei Metropolitane din Timișoara cădeau primii eroi
Alin Nica (foto), președintele Consiliului Județean, s-a recules la monumental crucificării și a aprins lumânări la locul de sacrificiu al eroilor din 17 decembrie 1989.
citește și: Ne-ați furat rația de libertate!
Cu acest prilej, Virgil Hosu, președintele ALTAR, a amintit de o situație jignitoare și rușinoasă cu privire la faptul că în cărțile de istorie după care învață elevii există numai 20 de rânduri despre Revoluția Română din Decembrie 1989: “Astăzi 17 decembrie 2021 este zi de doliu în Timișoara și aducem un pios omagiu tinerilor care s-au sacrificat în urmă cu 32 de ani pentru libertatea noastră, a poporului român, potrivit Ziuadevest.ro.
Suporterii lui Poli Timișoara au organizat marșul comemorativ, ca în anii precedenți.