Cel puțin 100000 de persoane s-au refugiat în Rafah în ultimele zile, au declarat reprezentanții ONU, în timp ce forțele israeliene pătrund tot mai adânc în Khan Younis, în sudul Gaza, potrivit jurnalul.ro.
Numărul uriaș de palestinieni care s-au adunat în cel mai sudic oraș din Gaza a înrăutățit condițiile deja „dezastruoase” din zonă, susține ONU.
Martin Griffiths, șeful operațiunilor umanitare ale ONU, a avertizat că o populație „traumatizată și epuizată” este „înghesuită pe o bucată de pământ din ce în ce mai mică”.
O tabără uriașă formată din mii de corturi și barăci improvizate a apărut în Rafah.
MAE a trimis două echipe în sprijinul Ambasadei României la Cairo. Peste 260 de români cer să fie scoși din Fâșia Gaza, dintre care șase sunt ținuți ostatici
România are peste 260 de cetățeni cu domiciliul în Fâșia Gaza care au cerut să fie repatriați dar, separat, într-o situație și mai gravă, se află șase persoane cu dublă cetățenie, română și israeliană, care au fost răpite din Israel și sunt ținuțe ostatice, în acest moment, de gruparea Hamas.
Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a avut, la București, o primă luare de poziție publică asupra situației românilor din Fâșia Gaza. Ministrul Odobescu s-a referit la această chestiune într-o declarație de presă susținută la data de 6 noiembrie 2023, la o lună de la izbucnirea actualului război din Orientul Mijlociu. Peste 260 de persoane, atât cetățeni români cât și membri de familie ai acestora, dintre cei care trăiau în Fâșia Gaza înaintea datei de 7 octombrie 2023, au cerut să fie ajutate să ajungă în România. Separat de acești locuitori din Gaza care, acum, ar dori să revină în România, alte șase persoane cu dublă cetățenie, română și israeliană, se numără printre ostaticii capturați de teroriștii Hamas în atacul din data de 7 octombrie 2023.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!