Foto: Mihai Diac

Un locuitor din satul Cartojani, care a fost în carantină, cere daune de patru milioane de euro

Un locuitor din satul Cartojani (județul Giurgiu) cere Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) daune de patru milioane de euro, pe motiv că a suferit daune pe timpul carantinei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.08.2020 - 19:57

Avocatul Bogdan Dumitru este cel care a introdus acţiunea în instanţă, în numele clientului său din Cartojani.

Prin această acțiune, clientul cere instanţei să oblige DSU la plata a patru milioane de euro cu titlul de despăgubiri pentru prejudicii morale şi materiale suferite de locuitorii satului Cartojani. Această sumă ar urma să fie virată în contul "Asociaţia carantinaţilor abuziv Cartojani", care va fi constituită potrivit legii.

Tot prin acțiunea depusă la Curtea de Apel Bucureşti se cere anularea ordinului DSU din data de 1 august 2020 privind încetarea carantinei zonale instituite la nivelul satului Cartojani, pentru motive de nelegalitate şi netemeinice. Avocatul invocă faptul că ordinul de încetare a carantinei nu a menționat că ordinul anterior, privind instituirea carantinei, este anulat sau abrogat sau îşi încetează efectele juridice.

Avocatul consideră că, din acest motiv, satul Cartojani se află sub incidenţa a două acte administrative în contradicție.

Comentarii