7.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn locuitor din satul Cartojani, care a fost în carantină, cere daune...

Un locuitor din satul Cartojani, care a fost în carantină, cere daune de patru milioane de euro

Avocatul Bogdan Dumitru este cel care a introdus acţiunea în instanţă, în numele clientului său din Cartojani.

Prin această acțiune, clientul cere instanţei să oblige DSU la plata a patru milioane de euro cu titlul de despăgubiri pentru prejudicii morale şi materiale suferite de locuitorii satului Cartojani. Această sumă ar urma să fie virată în contul “Asociaţia carantinaţilor abuziv Cartojani”, care va fi constituită potrivit legii.

Tot prin acțiunea depusă la Curtea de Apel Bucureşti se cere anularea ordinului DSU din data de 1 august 2020 privind încetarea carantinei zonale instituite la nivelul satului Cartojani, pentru motive de nelegalitate şi netemeinice. Avocatul invocă faptul că ordinul de încetare a carantinei nu a menționat că ordinul anterior, privind instituirea carantinei, este anulat sau abrogat sau îşi încetează efectele juridice.

Avocatul consideră că, din acest motiv, satul Cartojani se află sub incidenţa a două acte administrative în contradicție.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă