Foto: Arhiva

Romsilva încearcă să readucă în patrimoniul statului o pădure de 300 de milioane de euro

Curtea de Apel Brașov începe vineri, 13 noiembrie, audierea martorilor în dosarul retrocedării ilegale a 43.227 de hectare - un sfert din suprafața împădurită a județului Bacău.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2020 - 16:00

Magistrații de la Curtea de Apel Brașov încep vineri, 13 noiembrie, audierea martorilor într-un dosar care vizează retrocedarea ilegală a unui teren de 43.227 de hectare - un sfert din suprafața împădurită a județului Bacău.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva consideră că acest proces este o șansă pentru readucerea în patrimoniul statului a acestei suprafețe de pădure, cu o valoare estimată de circa 300 milioane de euro, menționează o postare de pe internet a RNP Romsilva.

Judecătorii Curții de Apel Brașov urmează să audieze vineri martori cheie în acest dosar de corupție.

Vor fi audiați doi colegi ai judecătorului de la Tribunalul Covasna care a retrocedat ilegal - potrivit Romsilva - cele peste 43.000 de hectare, grefierul care a participat la ședința de judecată din 3 aprilie 2012 când s-a produs retrocedarea ilegală, precum și fostul deputat Ioan Adam, care a declarat că președintele completului de judecată a condiționat soluționarea dosarului în favoarea lui Paltin Gheorghe Sturdza în schimbul sumei de 50.000 euro, din care 10.000 euro ar fi fost luați de către judecător.

Comentarii